Karaman'ı yok sayamazsınız!

TAKİP ET

Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi seçimlerinde ilimiz mutlaka üst seviyede temsil edilmeli

Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi seçimlerini Ağustos ayına kadar yapmak zorunda. Ancak Talha Üzer başkanlıındaki kooperatifin önümüzdeki günlerde genel kurul kararı alarak, seçimlere erkene çekmesi ile Haziran sonu ve Temmuz ayı başlarında Ereğli Pancar Ekicileri kooperatifinin yönetiminin belirlenmesi bekleniyor. Ne var ki; iddialara göre Ereğli ekicileri Karaman’a sıcak bakmadığı ve yönetim düzeyinde Karaman’a görev verilmemesi yönünde belli bir kesimin kulis faaliyetlerinde bulunduğu öğrenilirken, en fazla yüksek sayıda üyeye sahip Karaman’ın olmadığı bir yerde kooperatif yönetimlerinin başarılı olması zayıf ihtimal olarak görünüyor. 
İKİ ADAY VAR
Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi seçimlerinde mevcut başkan Talha Üzer ile geçen seçimi kaybeden Duran Özbudak aday olarak yarışacaklar. Bu arada iddialara göre, 3.ncü bir liste çıkarılması konusunda gizli bir çalışma yürütüldüğü ve Karaman-Karapınar ağırlıklı olması düşünülen yönetim için nabız yoklandığı öğrenildi.
KARAMAN YÖNETİM’DE OLMALI
Talha Üzer geçen seçimde listesine dönemin Karaman Ziraat Odası Başkanı rahmetli Recep Muğlu’yu listesine almıştı. Muğlu’nun vefatının ardından, Karaman yönetim bazında temsil hakkını da kaybetti. Ne var ki: Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi denetim kurulunun tamamı ise Karaman’dan. Denetim kurulunda Mustafa Kansız, Mükremin Kara ve Ömer Yıldırım ilimizi temsilen görev yapıyor.
Talha Üzer ile birlikte hareket eden Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram’ın bu dönemde yönetimde olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bayram ile birlikte KZOB muhasip üye ve Meclis üyesi Ömer Yıldırım ile KZOB Meclis Başkanı Mustafa Kansız’dan birinin yönetime girmesini kuvvetle ihtimal olduğu değerlendiriliyor.
Özbudak Karaman Ziraat Odası eski Başkanı Ercüment Yılmaz ile birlikte seçime girme teklifini yaptığını, Ercüment Yılmaz’ın ise yönetim bazında çalışmaya sıcak bakmadığı sızan haberle arasında yer alıyor.
20 bin üzerinde oyun kullanılacağı seçimlerde, Karaman’ın 10 bin civarında oyunun olduğunu dikkate alırsak, Karaman olarak yönetimde artık söz sahibi olmamız gerektiğini kimse kulak ardı etmemeli. Geçtiğimiz seçimler sonunda yaklaşık faal olmayan 10 binin üzerinde ekicinin üyelikleri iptal edildi, 5 bin civarında ise yeni üye yapılması nedeniyle farklı bir seçime tanık olacağız.
Karaman, Ereğli ve Karapınarlı pancar ekicilerinin oy kullanacağı Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifinde, başkanlık sürekli olarak Ereğli’nin oluyor. Fabrikanın ve kooperatifin komşu ilçemiz Ereğli’de olması nedeniyle başkanlık tercihi Ereğli’den yana kullanılması normal olabilir. Ne var ki; Karaman’ı temsilen yönetimde aktif bir görevde bir temsilcimizin olması artık kaçınılmaz hale gelmiştir.
Konya Şeker A.Ş dolayısıyla TORKU’nun en büyük hissedarı Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi olması sebebiyle stratejik bir değer ortaya çıkıyor.