Karaman'ı tanıyıp tanıtacaklar…

TAKİP ET

Yıllarca Karaman dışında yaşadıktan sonra memleketlerine geri dönen Karamanlılar, şehirdeki en önemli eksikliklerden birinin kültür, sanat ve turizm olduğu kanaatine vardı. Bu eksikliği gidermek ya da eksikliğin hissedilirliğini en aza indirmek isteyen Karamanlılar bir araya gelerek Karaman Kültür, Sanat, Turizm Grubunu kurdu. WhatsApp grubunda iletişim sağlayan grup; Karaman'ın kültürel, doğal ve tarihi güzelliklerini ilk önce kendileri hatırlayacak, kentteki tarihi ve kültürel değerlerin kıymetini bilip bilmeyenlere anlatacak ardından da yerelde ve ulusalda Karaman’ın tanıtılmasına katkı sağla değerini bilmesi, bilmeyenlere anlatması, ardından yerel ve ulusal tanıtımına katkıda bulunmayı amaçlıyor. 
Grubun bu amaçla düzenlediği ilk etkinlik Karamanlılar ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) öğrencilerin katılımıyla genel bir Karaman gezisi oldu.
İkinci gezi planını da hazırlayan Karaman Kültür, Sanat, Turizm Grubu 23 Mart Cumartesi günü saat 12.00’da halk arasında Koyunlu Park olarak bilinen Türk Dili Parkında buluşacak. Karaman’ın ilk mahallesi kabul edilen ve kültürüyle de Karaman'ın en önemli mahallesi olarak karşımıza çıkan Abbas Mahallesi'nin dünü ve bugünü keşfedilmeye çalışılacak. Grubun rehberliğini ise Araştırmacı yazar Kemal Arabacı yapacak. Ayrıca grubu instagram’dan takip etmek isteyenler, @karamankultursanat.kst olarak grubun instagram hesabına ulaşabilir. 
Abbas Mahallesi Güzergahı 
Seki Hamamı
Kethane Camii
Hoca Mahmut Camii ve Çeşmesi
Kaya Halil Türbesi ve Camii
Demir Gömlek Türbesi
Nuh Paşa Camii
Asri Yüzbaşı Camii ve Çeşmesi
Hancızade Çeşmesi
Hacı Efendi Çeşmesi
Abbas Camii  
Hürrem Dayı Evi
Yunus Emre Evi