"KARAMAN HES KODU KULLANIMINDA ZİRVEDE"

TAKİP ET

Covid-19 koronavirüs tedbirleri kapsamında il genelinde tüm iş kolları ve yaşam alanlarını içine alan geniş kapsamlı denetimler devam ediyor.  Denetimler öncesinde Cumhuriyet Parkındaki HES kodu uygulama noktasını ziyaret

Covid-19 koronavirüs tedbirleri kapsamında il genelinde tüm iş kolları ve yaşam alanlarını içine alan geniş kapsamlı denetimler devam ediyor. 

Denetimler öncesinde Cumhuriyet Parkındaki HES kodu uygulama noktasını ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali Mehmet Alpaslan Işık, HES kodu uygulamasının 21 Eylül 2020 tarihinden itibaren zorunlu hale geldiğini hatırlatarak tuşlu telefon kullanan ve HES kodu uygulamasından yararlanamayan 60 yaş üzeri vatandaşlarımız için HES kodu uygulama noktaları oluşturduklarını belirterek, burada verilen hizmetlerle vatandaşlarımızın günlük hayatlarını kolaylaştıracak HES kodu kimlik kartlarının plastikle kaplayarak uzun süreli kullanımlarını sağlayacak hale getirildiğini söyledi. 

 Vali Işık, son dönemde yapılan diğer bir uygulama ile karantina altında izolasyonda olan vatandaşlarımızın kullanmış olduğu araçların başkaları tarafından kullanılmasının engellendiğini belirterek, ilimizde emniyet müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalarla araçların HTS’lerden takip edildiğini yakalanamayan araçların ise evlerinde olup olmadıklarının kontrol edildiğini söyledi.

 Koronavirüsü birlikte yenebilmek için halkın desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade eden Vali Işık,  gönüllük esasına dayalı olarak Gönüllü Salgın Denetim Ekipleri oluşturulduğunu ve bu denetim ekiplerinin cadde ve meydanlar gibi halkın yoğun olarak varlığını sürdürdüğü alanlarda görevlendirileceğini söyledi. Vali Işık, ekiplerin yer ve zaman farkı gözetmeksizin yapılan denetimler sorasında kuralları ihlal eden ve tedbirlere uymayanları ilgili kurumlara ihbar edeceklerini belirterek tedbirlere ve kurallara uymayanlar hakkında adli ve idari işlem yapılacağını söyledi. Vali Işık,  işletme sahipleri ve esnaflara yönelik yapılan denetimler sırasında covid-19 koronavirüs salgınına karşı maske kullanımı, fiziki mesafenin korunması ve temizlik kurallarına riayet ettikleri belirlenen işyeri sahiplerine Karaman Valiliği tarafından bastırılan ve üzerinde “Bu İşyeri Koronavirüs (Covid-19) Tedbirleri Kapsamında Güvenlidir” yazılı bayrağı kendilerine vereceklerini ifade etti.

 Karaman'da HES kodu uygulaması kullanımının Türkiye'de "en yüksek" orana ulaştığını dile getiren Işık, “Sağlık Bakanlığını bize söylediğine göre geçenlerde HES uygulamasının kitlenmesinin neden olduğu il Karaman olmuş. İstatistik verilerini biz göremiyoruz. Bunlar Sağlık Bakanlığında tutuluyor. 60 yaş üzeri vatandaşlarımıza HES kodu kartı dağıtıyoruz. Kart istem sayısı da gittikçe azalıyor." diye konuştu.

Vali Mehmet Alpaslan Işık, daha sonra Perşembe günleri kurulan semt pazarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Yapılan denetimler sırasında vatandaşlar ve pazar esnafı ile bir süre sohbet eden Vali Işık, koronavirüs ile mücadelenin etkin ve karalı bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek hem kendi sağlığımız hem de diğer insanların sağlığı için alınan tedbirlere ve kurallara uyulmasının önemli olduğunu ifade etti. Alışveriş sırasında maske ve siperlik kullanımının yanı sıra fiziki mesafenin korunması ve temizlik kurallarına riayet eden pazar esnafına ve vatandaşlara duyarlılıkları nedeniyle teşekkür eden Vali Işık, HES kodu kullanımının da artık zorunlu hale geldiğini belirterek koronavirüs ile mücadelenin etkin ve kararlı bir şekilde yürütülmesi için toplumuzun her kesimine ve bireylerine önemli görevler düştüğünü söyledi.