"Karaman hepimizin"

TAKİP ET

Karaman İl Genel Meclis Başkanı Eyüp Çayır, Karaman il özel idaresinde düzenlenen toplantıda Karaman’a gelen misafirlere takdim edilecek Karaman Kapısı ve demir kaşık hediyeyi gösterdi. Bunun üzerine Karaman tahta kapı ve kaşıkla mı tanınacak sorusu soruldu. Bunun üzerine “Bunu bir başlangıç olarak kabul edelim” diyen Çayır, Karaman için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti.
Başkan Çayır şöyle konuştu “Karaman, sadece parayla tanıtılmıyor. Herkes üzerine düşeni yapmalı. Karaman organizesindeki fabrikalardan Türkiye’ye bir çok ülkeye gıda ürünü pazarlanıyor. Her bisküvi ambalajının üzerinde Karamanla ilgili bir resmin olmasıyla ilgili bir çalışmamız var mı? Karaman olarak yok. Bunları ancak el birliği ile yapabiliriz. Bu gıda ambalajlarının üzerinde Karaman Kalesi, Binbir Kilise gibi,  Karaman değerlerini yansıtan bir baskı olsa daha iyi olmaz mı? Bunla ilgili çalışmaların yapılmasını düşünmemiz gerekiyor” dedi.
Çayır, sözlerine Karaman’ın tanıtılması için gelecek projelere de açık olduklarının altını çizdi. 
Karaman’ın tanıtılması için 2022 yılı Kültür Sosyal Hizmet Müdürlüğü’ne yaklaşık 1 milyon bütçe ayrıldığını açıklayan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri “Karaman’ın tanıtımı dediğimiz zaman işin içinde bu hediye de var. Karaman’a gelen misafirlerin Manazan Mağaralarına, İncesu Mağarasına götürülmesi de var. İncesu Mağarasının aydınlatılması da var” şeklinde konuştu.