Karaman Dünya Mermerinin Başkenti Olacak

TAKİP ET

Karaman'da milli ekonomiye katkı için kolları sıvayan Karaman Doğaltaş firması doğa hassasiyeti ve Karaman ekonomisine katkısıyla ön plana çıkmaya başladı. Ayrıca Karaman açık bej mermeri ile de şehrimizi dünya mermerinin başkenti yapmaya hazırlanıyor.

İstanbul merkezli olarak 2003 yılında kurulan Karaman Doğaltaş ve Mermer’in Afyon’da fabrikası bulunuyor. Ayrıca Kütahya, Eskişehir ve Isparta bölgelerinde mermer faaliyetlerini sürdürüyor. Fabrikaya getirilen taşları işleyerek ihracatta adından da sıkça söz ettiriyor. Karaman Doğaltaş Milli ekonomiye katkı sağlamak için Karaman’da da kolları sıvadı. 
Türk taşının tanıtımı için büyük çaba harcayan ve bu amaçla yurt içi ve yurt dışında büyük tanıtım faaliyetlerinde yerini alan Karaman Doğaltaş ve Mermer, Karaman taşını da yurt dışında tanıtarak hem ekonomiye hem de şehrin tanıtımına büyük katkı sağlayacak. 
Bu amaçla Karaman Narlıdere Köyüne 10 km uzaklıkta bulunan mevkide mermer ocağı için ruhsat alan ve bütün izinlerini tamamlayan Karaman Doğaltaş ve Mermer, ocağı çalıştırmadan önce her ihtimale karşı büyük bir doğa hassasiyetine de başladı. 
Bütün izinlerini alarak Karaman’ın marka olacak taşını çıkartmak için kolları sıvayan Karaman Doğaltaş ve Mermer, kimsenin bahçesinin yanından yakınından geçmeyen bir bölgeden yol açarak doğa hassasiyetini bir kez daha gösterdi. 
Karaman Doğaltaş ve Mermer, ocağın faaliyeti geçmesiyle birlikte bölge halkına istihdam sağlamayı ve OSB de büyük bir fabrika açarak Karaman halkına hizmet etmeyi planlıyor.  
Ayrıca bölgede bulunan Karaman açık bej mermeri kalitesiyle dünya mermerinin başkenti konumuna gelecek.
“ZİYARETİMİZE GELEBİLİRLER, KAPIMIZ AÇIK”
Karaman Doğaltaş ve Mermer firma yetkilisi Veli Koçhan Karaman’ın milli ekonomiye büyük bir katkısı olacağını dile getirerek, “Karaman doğaltaşın merkezi olmaya aday bir şehir oldu. Burada mermer ocakları fazlalıkla var ve firmalar buraya gelip mermer ocakları açıyor. Bizde burada mermer ocağı açmaya çalışıyoruz. Bunun için bir yol çalışmamız var. Bu yol çalışması sırasında da kimseye rahatsızlık vermemek için elimizden geleni yapıyoruz. Köylü zarar görmesin bahçeler zarar görmesin diye kurumlarla görüşüp köylüye hiç zarar vermeyen bir bölgeden yol planlanması yaptık. Resmi Kurumlardan gerekli izinlerimizi aldık ve yol çalışması yapıyoruz. Sonuçta burada bir milli ekonomi var. Karaman’a ülkemize büyük katkılar sağlamak için buradayız. Karaman ekonomisine katkı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu süreç içerisinde meyveler ve sebzeler zarar görüyor diyen köylüleri yanlış bilgilendirenler var. O kadar hassas çalışıyoruz ki bundan dolayı kimse zarar göremez. İsteyen istediği gibi gelip ziyaretimizi yapabilir. Zaten kurumlar bizle bu konu ile ilgili gerekli taaddütleri aldılar. O konuda da mümkün olduğunca dikkat etmeye çalışacağız. Karaman kazanacak, Ülkemiz kazanacak ve herkes kazanacak” dedi.
“KÖYDEN VE BAHÇELERDEN UZAK BİR YERE YOL YAPTIK”
Karaman Doğaltaş ve Mermer firma yetkilisi Veli Koçhan bölge de yüksek hassasiyetle çalıştıklarını bildirerek, “Biz şirket olarak en büyük hassasiyetimiz doğayı korumak ve milli ekonomimize katkı sağlamaktır. Bu bölgede de bize şu anda en yakın eve yaklaşık 800 metreden fazla mesafe var. Zaten yolu da köyden ve bahçelerden uzak bir yere yaptık. Türkiye’nin her yerinde mermercilik faaliyeti var. Bu mermercilik faaliyetlerinden zarar gören bir bahçe sahibi, bir tarla sahibine hiç denk gelmedim. Burada çalışmalarımıza dikkat ederek kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde çalışmalarımıza dikkat ederek devam edeceğiz. Ayrıca bu bölgede ziraat mühendisleri, mühendisler ve profesörler gerekli çalışmaları yapıp raporlarını tuttular. Toprak denetimlerini yaptılar. mesafe ölçümünde de sıkıntımız yok. Köylünün buradan hiçbir zarar görme ihtimali yok. Bizde çalışırken köylü halkına zarar vermemek için tüm gayretleri göstereceğiz. Şu anda bizim izin konusunda hiçbir sıkıntımız yok gerekli izinlerimizin hepsi elimizde mevcut.” şeklinde konuştu.
“BÖLGE İSTİHDAMINA KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
Karaman Doğaltaş ve Mermer firma yetkilisi Koçhan bölge halkından istihdam sağlayacaklarını dile getirerek, Biz mermerciler olarak girdiğimiz her yerde bizimle çalışmak isteyenler oluyor. Bizle çalışmak isteyenlere her zaman kapımız açıktır. Bundan dolayı da köylüler zaten evleri yakın olduğu için acil durumlarda hemen bizden izin alarak evlerine gidebiliyorlar. Yani akşamları seralarına, tarlalarına çok rahat bir şekilde bakabiliyorlar. Hem bölgeye hem de çalıştığımız köye ekonomik katkı sağlıyoruz” ifadelerine yer verdi. 
“KARAMAN’A FABRİKA KURACAĞIZ”
Karaman Doğaltaş ve Mermer firma yetkilisi Veli Koçhan Karaman’a fabrika kuracakları müjdesini de vererek, “Biz ilk olarak buradan aldığımız ham maddeleri işleyeceğiz ve istihdama katkı sağlamaya yöneleceğiz. Buradan çıkan mermerleri Afyon’daki fabrikamıza götürüp ihraç etmemiz zor olacağı için Karaman’da fabrika kuracağız. Karaman fabrikamızda ham maddeyi ürünlere dönüştüreceğiz. Karaman taşını bir marka haline getireceğiz ve yurt dışında ihraç edeceğiz. Bundan dolayı Karaman halkıda bu fabrikada çalışma fırsatı yakalayacak ve burada kazanan Karaman olacak” dedi. 
KARAMAN DOĞALTAŞ VE MERMER KİMDİR?
2003 Yılında kurulmuş ve İhracata başlamış olan “Karaman Doğaltaş” ileri teknolojiye sahip Afyon ilinde ki fabrika ve üretim tesisleri ile gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında üretim kapasitesi ve ürünlerinin kalitesi bakımından aranılan bir firma olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.
Üretim tesisleri ; Afyon ilinde, Mermer  Ocakları; Sivrihisar ve Isparta Bölgesinde yer almaktadır. Satış departmanı ve Showroom ise İstanbul’da bulunmaktadır. İleri teknoloji ile donatılmış üretim tesislerinde 30’un  üzerinde çalışanı ile, Fayans, Mosaic, 2 ve 3 cm kalınlığında Plaka ve ham malzeme olarak İhracat yapmakta olup; Fayans, Plaka  ve işlenmiş kesim yanında Paver Stone, Versaille Patern, Chiseled Edge (Kenar Kırma )  ve 60 cm’ye kadar  eskitme üreterek geniş ürün yelpazesi ile Karaman Doğaltaş  ve Mermer TİC. LTD. ŞTİ. sektörde aranan bir firma haline gelmiştir.
Türk taşının tanıtımı için büyük çaba harcayan ve bu amaçla yurt içi ve yurt dışındaki tüm fuarlara katılan Karaman Doğaltaş Mermer ve TİC. LTD ŞTİ hedeflerini daha da ileriye götürecektir.