Karaman'da yeni mezbaha olmazsa olmazımızdır

TAKİP ET

Ak Parti Milletvekilleri Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser ile bir araya gelen tarım paydaşları, Karaman'a yeni bir mezbaha açılması konusunda birlik oldu.

Karaman Ticaret Borsa Başkanı Ekrem Çavaş ile Karaman Damızlık Koyun Keçi birliği Başkanı Yücel Yaman, kentdeki yaşam şartlarının daha üst düzeye çekilmesi, kolaylaştırılması için Karaman’a yeni bir mezbahanın şart olduğunu açıkladılar.

"Bir üretici olarak konuşuyorum" diyen Karaman Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Yücel Yaman:
“Karaman’da çok ciddi bir küçükbaş ve büyükbaş hayvan sayımız var. Etlerimiz oldukça kaliteli ve bizim etlerimiz başka şehirler tarafından tercih ediliyor.Karaman’da hijyenik, çok modern bir mezbahaya ihtiyaç kaçınılmazdır.Tek mezbaha ihtiyaçlara cevap veremez hale geldi. Onun için mutlaka ama mutlaka bir mezbaha şarttır.Bunun için milletvekillerimize konuyu ilettik ve konuya çok sıcak bakmaları bizleri ümitlendirdi.Ayrıca Belediye Başakanımız Savaş Kalaycı ile görüştük ve onunda konu ile ilgili olumlu düşüncede olması ile yolumuzun açıldığını düşünüyoruz.

YAMAN: "BİZDE YAPTIRIRIZ, İŞLETİRİZDE"
Karaman Damızlık Koyun Keçi Birlik başkanı Yücel Yaman ,yeni bir mezbahanın Karaman’ın olmazsa olmazları arasında yer aldığını belirterek, “Biz yeni birn mezbaha için elimizi taşın altına koymaya hazırız. Biz birliklerimiz ile bir olup yeni mezbahanın işletmesini yapabiliriz,hatta daha ileriye giderek yapım işlemini bile üstlenebiliriz.Koyun-Keçi Birliği olarak  bize tahsis etsinler, biz bu hizmeti Karaman’a kazandıralım.” dedi. 

ÇAVAŞ: "BİRLİK OLURSAK MEZHABAYI KAZANDIRIZ"
Karaman Ticaret Borsa Başkanı Ekrem Çavaş , mezbahanın her gün büyüyen  şehir için yeni bir mezbahanın kaçınılmaz olduğunu belirterek, “Biz  göreve geldiğimiz ilk günden beri bir mezbahanın yapılması gerektiğini savunduk.Tüm paydaşlar bir araya gelmeli ve ortak bir şirket kurarak bu mezbaha olayını çözeriz diye düşünüyorum.Ama bunu vakit kaybetmeden yapmalıyız çünkü bu şehrin buna ihtiyacı var.” ifadelerine yer verildi.