Karaman'da tehlike çanları çalıyor!

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı, 7 - 13 Ağustos arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarını açıkladı. Karaman'da her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayıları 228.70 yükseldi.

Karaman, 8-14 Şubat'ta ilk defa açıklanmaya başlayan 100.000 nüfusa düşen haftalık toplam vaka sayılarında alarm veren iller arasında başı çekiyordu.
Karaman'da vaka sayıları katlanarak artmaya başladı. Son günlerde Türkiye genelinde artan vaka sayılarından Karaman’da fazlasıyla nasibini aldı. Karaman'da vaka sayıları geçen haftaya rekor şekilde arttı.  Son olarak açıklanan 7 Ağustos - 13 Ağustos haftalık koronavirüs tablosunda Karaman 228.70 rakamına yükseldi. Geçen hafta bu rakam 162,18 olarak açıklanmıştı. Bu rakamla birlikte Karaman'da vakalar tekrar yükselişe geçti. Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğunluk hat safhaya çıktı. Bazı polikliniklerin Covid-19 polikliniğine dönüştürüldüğü öğrenildi.  
BAKAN KOCA’DAN MASKE UYARISI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, "İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgın son hasta iyileşmeden bitmiş sayılmaz. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım." dedi.