Karaman'da rekor azalış!

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı, 5 Haziran - 11 Haziran arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı.

Karaman, 8-14 Şubat'ta ilk defa açıklanmaya başlayan 100.000 nüfusa düşen haftalık toplam vaka sayılarında alarm veren iller arasında başı çekiyordu.

Karaman'da vaka sayıları belirgin bir şekilde düşmeye başladı. Karaman halkının tedbirlere uymasıyla birlikte ortaya yüz güldüren bir tablo çıktı. Aşılamalarında etkisiyle Karaman'da vaka sayıları rekor bir şekilde düştü. Son olarak açıklanan 5 Haziran - 11 Haziran haftalık koronavirüs tablosunda Karaman 49,43 rakamına geriledi. Geçen hafta bu rakam 74,93 olarak açıklanmıştı. Bu rakamla birlikte Karaman'da virüs yok denecek kadar azaldı.

Bakan Koca Tabloyu Paylaştı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca haftalık vaka tablosunu paylaşarak, "İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Vaka sayılarının düşüş hızı azalsa da düşme eğilimi devam ediyor. Aşı ile bitecek." İfadelerine yer verdi.