Karaman'da kültür şöleni

TAKİP ET

60 ulusal yazarın Karaman Halkıyla buluşma imkanına sahip olduğu Karaman Kitap Fuarında kültür şöleni yaşanırken bilinçli bir neslin yetişmesi hedefleniyor

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Karaman Kitap Fuarında 40 tane stand 110 tane yayın evi, 12 marka yer alıyor. Fuar süresince konferans, panel ve söyleşilerle de Karaman kültür şöleni yaşıyor. Ayrıca isim yapmış birçok ulusal yazar da Karaman halkıyla buluşma imkanı buluyor. 
Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezinde açılan kitap fuarı hakkında değerlendirme yapan Vav Fuarcılık Organizatörü Coşkun Genç, Türkiye'de 81 ilimiz var ama toplasak 20 civarında fuar alanı ya vardır ya yoktur. Bu durumun kıymetini bilmek gerekiyor” dedi.
Kitap fuarının asıl amacına değinen Genç, “İnsanların aradıkları kitapların hepsini tek bir çatı altında bulabilmelerini sağlıyoruz. İlkokul ve ortaokulda ki öğrencilerin kitap okuma oranını arttırmayı, onlara kitap sevgisini aşılamayı, onları kitap dostlarıyla buluşturmayı amaçlıyoruz. Böylece geleceğe dair kendisini daha iyi ifade edebilen bilinçli bireyler yetişecektir” diye konuştu.
KARAMANLI ÖĞRENCİLERİ FUARA TAŞIYORUZ
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karaman Belediye Başkanlığının desteğine değinen Genç, “Onların desteğiyle okullardaki öğrenciler için araç gönderiyoruz ve öğrencileri alıp buraya getiriyoruz. Yani gelmek isteyen öğrencilerimizi buraya taşımaya razıyız yeter ki onlar gelsinler, kitap ve yazarlarla buluşsunlar. Biz hepsine kitap alın demiyoruz. Gelsinler burada 60'a yakın yazarımız var. Onlarla istişare etsinler. Kitaplara dokunsunlar, kitap kokusunu hissetsinler, istiyoruz” şeklinde konuştu.
HEDEF: 40 BİN ÖĞRENCİ TOPLAMDA 80 BİN ZİYARETÇİ
Bizim için önemli olan Pazartesi gününden Cuma gününe kadar olan zaman diliminde Karaman’daki yaklaşık 40 bin öğrencimizi bu fuar alanına taşınmasının gerekliliğine vurgu yapan Genç, “Kültür, sanat, edebiyata dair ne varsa bu görmüş oldukları alanda hepsini bulabilirler. Karaman’daki nüfusun oranına göre fuarın son gününde yaklaşık 80 bin ziyaretçiye ulaşmayı, diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

KARAMAN KİTAP FUARI YAZAR PROGRAMI

Tarkan Köylü (gösteri - imza – söyleşi) 5 Haziran Pazartesi - Saat 14.30 
Alişan Kapaklıkaya (imza – söyleşi) 6 Haziran Salı - Saat 15.00
Hayati İnanç (imza – söyleşi) 7 Haziran Çarşamba - Saat 14.30
Ahmet Şimşirgil (imza – söyleşi) 8 Haziran Perşembe - Saat 15.00
Canten Kaya (imza – söyleşi) 9 Haziran Cuma - Saat 15.00
Mehmet Ali Bulut (imza – söyleşi) 10 Haziran Cumartesi - Saat 15.00
Dilek Cesur (imza – söyleşi) 11 Haziran Pazar - Saat 15.00