Karaman'da ittifaklar karıştı!

TAKİP ET

İl Genel Meclisinde Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı üyeleri saf değiştirdi ve taşlar yerinden oynadı.

Karaman İl Genel Meclisinde ittifaklarda büyük çatlak kendisini gösterdi ve bu kargaşa ortaya karışık bir ittifakı ortaya çıkarırken taşlarda yerinden oynadı.
İl Genel Meclisinde başkanlık seçiminde başlayan kriz bitmek bilmiyor ve kararlarda Cumhur İttifakını oluşturan Ak Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi ve Millet İttifakını oluşturan Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti İl Genel Meclisi Üyeleri karşı karşıya geliyor ve ittifak  ortakları saf değiştirerek yeni, renkli bir ittifak ortaya koyuyor.
Son olarak İl Genel Meclisinin 5 Kasım 2021 tarihinde yaptığı toplantıda yeni, karışık ve anlaşılmaz bir ittifak ortaya çıktı. İl Genel Meclisinin 10. toplantısı 49. birleşimini için İl Genel Meclisinin MHP’li üyeleri Adem Gök, Veli Ülküsever ile CHP’li üyesi Hasan Sarı tarafından yazılı bir önerge verilerek, 2021 yılında hangi belediyelere ne kadar asfalt çalışmasının yapıldığı ve belediyelerden ne kadar yardım alındığı, Kazımkarabekir ile Ayrancı belediyelerine neden yardım edilmediği bilgisi soruldu.

MHP-CHP ORTAKLIĞI
Önergeyi MHP’li İl Genel Meclis Üyeleri Adem Gök, Veli Ülküsever ve CHP Ayrancı İl Genel Meclis üyesi Hasan Sarı veriyor. Yani önerge Cumhur İttifakı ortağı MHP ile Millet ittifakının büyük ortağı CHP’li bir üye tarafından veriliyor. Burada MHP ve CHP ittifakı ortaya çıkıyor.

KARARDA RENKLİ YENİ BİR İTTİFAK 
Verilen bu önerge İl Genel Meclisinde oy çokluğu ile reddediliyor. Önerge sahibi MHP’li Adem Gök, Veli Ülküsever ile CHP’li Hasan Sarı ile birlikte Ak Partili Abdullah Toker, Ak Partili Hakkı Karaduman, Ak Partili Mustafa Atabay, Ak Partili Mustafa Yangöz kabul yönündeki oylarına karşı
İl Genel Meclisinin Ak Partili Başkanı Eyyüp Çayır, Ak Partili Adem Kapar, Ak Partili Durmuş Demirci, Ak Partili Durmuş Kılbasanlı, Ak Partili Sadi Uyar, Ak Partili M.Ali Okudan, Ak Partili A. Kadir Ateş, Ak Partili Ahmet Böyük’ün yanı sıra CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi H. Hüseyin Koç ve İl Genel Meclisinin İYİ Partili üyesi Mustafa Bozdağ’ın oyları ile oy çokluğu ile ret kararı veriliyor.
Baktığımız zaman kabul oyunda Cumhur İttifakının ortakları Ak Parti ile Millet İttifakından CHP birlikteliği görülürken kabul oylarında ise Cumhur ittifakından MHP burada ortağını terk ettiği ve kabul oylarını Ak Parti’nin yanında Millet ittifakından CHP ile İYİ Parti’nin yeni birliktelik için attığı adım görülüyor.