Karaman'da Covid olmamak için hastanelik oldu!

TAKİP ET

Karaman'da komşuları Covid-19 yakalanan ve virüsten korunmak için el yapımı sirke içen kadın hastanelik oldu. 

Covid-19’un küresel bir salgına yol açmasıyla birlikte birçok insan sürecin belirsizliğinden dolayı korku ve kaygı yaşıyor.  Sokağa çıkan, alışveriş yapan, işe giden ya da marketten sipariş veren pek çok insan psikolojik olarak koronavirüs belirtileri yaşayabiliyor.  Kişi “Boğazım mı ağrıyor?”, “Ateşim mi çıktı?” gibi düşüncelerle kendini dinlerken, bu kaygı döngüsü zamanla kişiyi gerçekten bu şikayetleri yaşadığına inandırabiliyor. Yüksek kaygı, yalancı covid-19 semptomları ortaya çıkarabiliyor. Karaman’da pek çok kişinin yaşadığı bu durumdan korunmak isteyen bir kadın hastanelik oldu. 

Karaman’da Mahmudiye Mahallesinde 5 katlı bir bina da ikamet eden Hafize Y.’nin iki komşusunun Covid-19 testi pozitif çıktı. Komşuları ile görüşmeyen ancak psikolojik olarak etkilenen 65 yaşındaki Hafize Y., yalancı semptomlar görmeye başladı. Boğaz ağrısı başlayan Hafize Y. aynı katta oturan bir diğer komşusu Ayşe O.’nun tavsiyesi üzerine bir bardak el yapımı elma sirkesi içti. Covid-19 virüsünden korunmak için elma sirkesi içen kadın daha da kötüye giderek mide bulantısı ve kusma semptomları görmeye başladı.

Semptomların sıklaşmasıyla birlik Hafize Y., Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Olası Vaka Polikliniğinde yaşlı kadına kan tahlili, tomografi ve Covid-19 PCR testi yapıldı. Test sonucu negatif çıkan Hafize Y.’nin içtiği sirkenin boğaz, yemek borusu ve midesine zarar verdiği tespit edildi. Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sirke içen Hafize Y. için daha ileri tetkikler yapılmaya başlandı. 

Uzmanlar sirkenin su ile karıştırılarak en fazla bir yemek kaşığı tüketilmesi konusunda vatandaşları uyardı.