Karaman'da Bir İlk Daha Yaşandı

TAKİP ET

Ülkemizde digital hayatın öncülerinden olan türksat kablo tv, karaman'da bir ilki gerçekleştirerek vatandaşların abonelik işlemlerini kimlik kartlarının çipli olma özelliğinden faydalanarak yapmaya başladı. 

Karaman türksat kablo  tv çalışanlarına digital kimlik doğrulama cihazı eğitimi veren fatih ervural, bu özelliğin sağladığı faydaları ve kullanımını uygulamalı bir şekilde göstererek personelleri bilgilendirdi. 
Ervural, "ülkemiz’de kullanılan çipli kimlik kartlarının aynı zamanda e-imzamız yerine geçebileceğini gösteren yerli ve milli kimlik doğrulama cihazı ile 10 dk süren işlemleri 2 dk’ya düşürerek kağıt ve zaman kaybının önüne geçilmiştir. 
Basılı kağıt maliyetini ciddi oranda düşürecek olan bu proje ülkemize ve insanlığa büyük katkı sağlamıştır." dedi. 
Karaman türksat il müdürü fatih mormenekşe, yeni uygulamanın ilk abonesi durmuş dinler’e plaket takdim ederek gerekli bilgilendirmeleri yaptı. 
Konuyla ilgili açıklama yapan karaman türksat il müdürü fatih mormenekşe "türksat olarak ülkemizin digital dönüşümünün en büyük kısmını üstlenerek her zaman ilkleri ve başarıları hedef edindik, yapmış olduğumuz calışmalar ülkemize, vatandaşlarımıza hayırlı olsun.’’ dedi.