Karaman'da bayram coşkusu

TAKİP ET

Vali Mehmet Alpaslan Işık, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir dizi bayramlaşma programı gerçekleştirdi.

Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de Ramazan Bayramı büyük bir coşkuyla kutlanırken, Vali Mehmet Alpaslan Işık, il protokolünün de katılımıyla bir dizi bayramlaşma programı gerçekleştirdi.
Bayramlaşma programı kapsamında İlk olarak Polisevinde düzenlenen programa katılan Vali Işık, ardından Çarşı Merkez Karakolu, 112 Acil Çağrı Merkezi, Yunus Emre Karakolu, Yeşildere Jandarma Karakolu ve Mut, Konya ve Ereğli yolu üzerinde bulunan emniyet ve jandarma trafik uygulama noktalarını ziyaret etti. Bayram öncesi ve sonrasında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için emniyet ve jandarma trafik ekiplerince yürütülen uygulamaları bizzat yerinde takip eden Işık, seyahat eden vatandaşların da bayramını kutlayarak şeker ikramında bulundu.
Bayram ziyaretlerine Karaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile sürdüren Vali Işık, itfaiye çalışanlarının bayramını kutlayarak görevlerinde başarılar diledi. Ardından Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesindeki Kent Güvenlik Yönetim Sisteminin bulunduğu haber merkezini ziyaret eden Işık, sistemin işleyişi hakkında bilgiler aldığı kurum personelinin bayramını tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.  
Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Hastane Ambulans harekât merkezi ziyaretleriyle devam eden programda Vali Işık, kurum personelinin bayramını kutlayarak, hastalarla yakından ilgilendi.
Huzurevi Sakinleri Unutulmadı
Vali Işık ve eşi Munise Işık, bayram ziyaretleri kapsamında Dursun Fakih Huzurevi sakinleriyle bir araya geldi. Huzurevi sakinlerine hediyeler veren ve bayramlarını kutlayan Işık ailesi, gönüllere dokunan bayram ziyaretinde huzurevi sakinleriyle hoş sohbetler gerçekleştirerek bayram sevinçlerine ortak oldular. Vali Işık ve eşi Munise Işık daha sonra bayram ziyaretleri kapsamında sevgi evlerinde kalan çocuklarımızla bir araya geldiler. 
Işık Ailesinden Şehit Ailelerine Bayram Ziyareti
Vali Mehmet Alpaslan Işık ve eşi Munise Işık, ülkemizin geleceği ve bekası için canlarını veren aziz şehitlerimizin geride bıraktıkları emanetleri olan ailelerini ve yakınlarını ziyaret ederek onları bu anlamlı günde yalnız bırakmadı.
Ziyaretlerine 1992 yılında Şırnak Güçlükonak’ta askerlik görevini yürütürken bölücü terör örgütü ile girilen çatışmada şehit düşen Bayram Yıldız’ın ailesi başlayan Işık ailesi daha sonra Hakkâri Yüksekova ilçesi Esendere bölgesinde tuzaklanan mayının patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ömer Doğan’ın ailesini evlerinde ziyaret etti. 
Duygu dolu anların yaşandığı ziyaretler sırasında ailelerle bir süre sohbet eden Vali Işık, vatanın her bir karış toprağının korunması ve ay yıldızlı bayrağımızın sonsuza kadar göklerde dalgalanması için gözlerini kırpmadan canlarını bu mukaddes topraklar için seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, geride kalan ailelerine ve sevdiklerine sabırlar diliyorum dedi.