Karaman'da "aşısızlar" vakaları patlattı!

TAKİP ET

Karaman'da Kovid-19 tedavisi görenlerin yüzde 95'i aşısız ya da aşısı eksiklerden oluşuyor.

Karaman’da son günlerde Kovid-19 vakaları tekrar artışa geçti. Kent genelinde vaka artışına ise aşı olmayanlar neden oluyor. Karaman’da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tedavi gören hastalar üzerinde yapılan araştırmada, servislerde ya da yoğun bakımda yatan hastaların yüzde 95'inin, aşısız ya da aşısı tamamlanmayan kişilerden oluştuğu belirlendi. Günlük vakaların üçe katlandığı Karaman’da günlük 100 kişi olası vaka polikliniğine başvurarak test yaptırmaya başladı. Testlerde pozitiflik oranı yüzde 40’ı geçti. Pozitif çıkanların hemen hepsinin aşı olmayan kişilerden oluştuğu öğrenildi.
Sağlık ordusunun Kovid-19 ile mücadelede azimle çalışmasını Karaman’da aşı karşıtları sekteye uğratıyor. Aşı olamayarak toplumu riske atan vatandaşlar kısıtlamaların geri dönmesine de zemin hazırlıyor. Okulların açılmasına az bir zaman kalmasına karşın Kovid-19 vakaları aşı olmayanlar arasında çığ gibi büyüyerek yüz yüze eğitimi de tehlikeye atmaya başladı. Kovid-19 artık aşısızlar arasında yayılan bir pandemiye dönüştü.

KARAMAN'DA AŞILAMA HIZI DÜŞTÜ
Karaman'da aşılama hızı önceki dönemlere göre düştü. Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Aile Sağlığı Merkezlerinde uygulanan Covid-19 aşılarına talep azaldı. Karaman genelinde birinci doz aşı uygulanan kişi sayısı 125 bin 668 oldu. İkinci doz aşıyı yaptıranlar ise 88 bin 915 rakamına ulaştı. Üçüncü doz yaptıran vatandaşların sayısı ise 19.211 oldu. Böylece Karaman genelinde toplam 233 bin 794 doz aşı uygulaması gerçekleştirildi. Yüzde 65 aşılama oranına ulaşan Karaman, sarı kategoride bulunan iller arasında yer aldı. Ancak Karaman’ın rahatlaması için 18 yaş üstü nüfusun en az yüzde 80’ni aşı olmak zorunda. Bunun için yetkililer Karaman’da aşı olmayanları aşılarını yaptırmaya davet etti.