Karaman'da 60. Kütüphane Haftası kutlamaları başladı

TAKİP ET

 “Yapay Zekâ ve Kütüphaneler” temasının işleneceği 60. Kütüphane Haftası kutlamaları Karaman’da başladı. Açılış programına Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim’in eşi Hatice Sarıibrahim ve Vali Yardımcısı Fatih Baysal da katıldı. Karamanoğlu Mehmet Bey İl Halk Kütüphanesinde gerçekleştirilen kutlama programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşımızın okunmasının ardından İl Halk Kütüphanesinin 2023 yılı etkinliklerinin yer aldığı sinevizyon gösterisi ile devam etti.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Pekergin’in açılış konuşması ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisinin ardından il genelinde yıl boyunca en fazla kitap okuyan üç okura Hatice Sarıibrahim Hanımefendi, Vali Yardımcısı Fatih Baysal ve KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı tarafından hediyeleri verildi. 
Kitap sergisinin gezilmesiyle sona eren kutlama programına; kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen ve hafta boyunca kütüphaneye gelen öğrenci gruplarına İl Halk Kütüphanesinin tanıtımının yapılacağı kütüphane haftası, 31 Mart 2024 tarihine kadar düzenlenecek etkinliklerle devam edecek.