Karaman'da 5 bin kişi sorgulandı – Neler çıktı neler!

TAKİP ET

Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin 1 haftadır sürdürdüğü huzur uygulamalarında yaklaşık 5 bin kişi sorgulandı. Kimi gözaltına alındı, kimi cezaevine gönderildi. Çok sayıda silah ve uyuşturucu madde de ele geçirildi

Karaman İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı şube ekipleri kaçakçının, uyuşturucu tacirlerinin ve huzur bozan kişilerin korkulu rüyası oldu.
Karaman Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri huzur operasyonlarına devam ediyor. Asayiş, narkotik ve trafik olayları başta olmak üzere, vatandaşın huzurunu bozacak her türlü suçun bertaraf edilmesine yönelik yapılan huzur uygulamaları 23 Eylül – 29 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Bu uyglamalar sayesinde suça karışan şahıslar da yakalanmış oldu. 
Son bir haftalık süreci kapsayan uygulamalarda 4 bin 935 kişi sorgulandı, çeşitli suçlardan aranan 25 şahıs gözaltına alındı. 52 kişiye adli ya da idari işlem yapıldı. 18 kişi tutuklandı. 
127 araç sürücüsüne ehliyetsiz ya da yetersiz araç kullanma, 24 araç sürücüsüne alkollü araç kullanma, 26 araç sürücüsüne kamunun huzur ve düzenini bozacak şekilde araç kullanma, 8 okul servisine eksik evrakla araç kullanma suçundan cezai işlem yapıldı. 23 araç trafikten men edilirken 21 sürücü belgesine de el konuldu. 

       

YOK YOK!

Yapılan çalışmalarda 3 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet kurusıkı tabanca, 43 adet kesici/delici alet, 85,17 gram uyuşturucu madde, 872 adet uyuşturucu hap ile 17bin 600 adet kaçak sigara ele geçirildi.

 

HUZUR VE GÜVEN İÇİN “DEVAM”

Karaman İl Emniyet Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada ise, “İlimizdeki huzur ve güven ortamının devamını sağlamaya yönelik denetim ve uygulamalara kararlı ve kesintisiz bir şekilde devam edilecektir” denildi.


 

Karaman huzur operasyonları karaman huzur uyguluması karaman huzur operasyonu