Karaman bölgenin yıldızı olacak

TAKİP ET

Konumu, potansiyel enerji ve sanayi gücü ile adından söz ettiren Karaman, yatırımcılara göz kırpıyor.

Son 20 yılda Karaman’da başlatılan birçok proje oldu. Karaman’ın kalkınma hareketi için planlanan bu projelerin tamamı sona erdiğinde Karaman, bambaşka bir Karaman olacak. İşte o projelerden bazıları ve yatırımcılara sunacağı imkanlar:
Kara ve demiryolu ile 3 saat içerisinde 15 milyon kişiye ulaşabilme imkanına sahip Karaman, Türkiye'nin en çok nüfusa sahip ilk 10 ilinden 6'sının merkezinde yer alıyor. Karaman, karayolları ve demiryolu sayesinde Türkiye'nin en büyük limanı Mersin Limanı'na 2 saat mesafede bulunuyor.
OSB içerisinde yükleme, boşaltma, konteyner stok ve gümrük faaliyetleri için 400 dönüm arazi üzerinde Karaman OSB Yük Terminali oluşturulması için Lojistik Merkezi Projesine sahip. Demiryolu lojistik merkezi ile mallar çok daha kısa sürede güvenle Mersin Limanı'na ulaştırılabilecek.
Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 2 milyon metrekare alanın Serbest Bölge ilan edilmesi için gereken imar düzenleme çalışmaları, fizibilite etüdü, şirket kuruluşu ve diğer çalışmalar yapılmış, süreç devam ediyor.
160 ÜLKEYE İHRACAT İMKANI
Ülkemizdeki bisküvi, gofret, kek ürünlerinin yaklaşık yüzde 35'i Karaman'da üretiliyor. Türkiye'de üretilen ve ihraç edilen bulgurun önemli bir bölümü Karaman'dan çıkıyor. Ayrıca Türkiye’de kişi başına düşen ihracat miktarında üst sıralarda yer alan Karaman’dan, 160 ülkeye ihracat yapılıyor. Doğalgaz, elektrik, su, internet, kanalizasyon altyapıları yatırım için hazır olan kentimizin organize sanayisi yatırım merkezleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. 
TAM BİR CAZİBE MERKEZİ
Asrın felaketini yaşadığımız ülkemizin, deprem bölgesi olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Deprem afetiyle tekrar yüz yüze gelme ihtimaliden kaçınan yatırımcılar için Karaman en uygun iller arasında yine ilk sırada yer alıyor. Hem deprem riski en az olan bölge olması hem de biraz önce bahsedilen diğer projeler sebebiyle tam bir cazibe merkezi olarak karşımıza çıkıyor. 
KARAMAN SIÇRAMAYI HAK EDİYOR
Karaman komşu iller dikkate alındığında teşvik sisteminde de önemli avantaja sahip. Antalya 1.Bölge, Konya 2.Bölge desteklerinden yararlanırken Karaman 3. Bölge desteklerinden yararlanıyor. 
Enerji alanında da yine ön plana çıkan Karaman, Türkiye'de güneş radyasyon değeri en yüksek olan il olarak zirvede yer alıyor. 
Tarım ve hayvancılık alanındaki uygun koşulları da düşünüldüğünde, Karaman yüksek bir sıçrama yaparak, Türkiye’de isminden bahsedilen önemli iller sıralamasına girmeyi hak ediyor.