Karaman 7. Toki'de teslimat krizi!

TAKİP ET

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 09 Temmuz 2020'de ihalesi yapılan ve aynı yıl Ekim ayından yapımına başlanan 7. TOKİ'de teslimat krizi baş gösterdi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 100.000 Sosyal Konut Projesi kapsamında, Karaman Merkez Kırbağı Mahallesi 811 Adet Konut Projesi’nde inşa ettirilen; 2+1 nitelikli 560 adet ve 3+1 nitelikli 251 adet olmak üzere toplamda 811 adet konut için konut belirleme kurası geçen yıl Haziran ayında çekildi.  Hak sahipleri belirlenen 7. TOKİ’de aradan bir yıl geçmesine rağmen bir türlü teslimat yapılamadı.
811 konutun tamamının yapımı bitmesine rağmen 3 aydır hak sahipleri bir türlü konutlarına kavuşamadı. Yetkililer tarafından ‘Elektrik saatleri gelmediği için teslimat yapılamadığının’ söylendiği iddia edildi. Hak sahiplerinin birçoğu proje kapsamında Mayıs ayında teslimat yapılacağını öngörerek kiradaki evlerinden çıkmak zorunda kaldı. Düğün planı yapan hak sahipleri ise evlenmelerine rağmen evsiz kaldı. 811 konut sahibi teslimat yapılamadığı için mağdur oldu. Yetkililer teslimatın ne zaman yapılacağına dair bir bilgi de vermedi. 
KARAMAN’IN EN MODERN TOKİ’Sİ
100.000 Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa edilen 811 adet konut, Karaman’ın en modern TOKİ evleri olarak anılmaya başlandı. Proje kapsamında 811 adet konut inşaatı, altyapı ve çevre düzenlemesi yapıldı. Yatay mimari anlayışıyla konutların yükseklikleri zemin +4 planında yapıldı. Projede bahçe alanı, parkı, peyzajı, oyun ve spor alanları ile nitelikli sosyal çevre imkânı sunan, aynı zamanda şehre değer katacak kaliteli ve güvenli yeni bir yaşam alanı oluştu.
7. TOKİ mimarisi ile Karaman’ın şimdiden gözdesi oldu.