"Kaleyle Karaman'ı bütünleştireceğiz"

TAKİP ET

Karaman Belediye Başkanı olduğu takdirde yapacaklarının arasında Karaman Kalesi ve Aktekke Kent Meydanın bütünleştireceğini söyleyen Mevlüt Akgün, 'Türkiye'de kalesi olan şehir sayısı çok az. Karaman'ın bu değeri kazanması gerekiyor' dedi

AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mevlüt Akgün, Karaman için planladığı sevgi yolu projesini açıkladı. “Karaman Kalesi ile şehri bütünleştirmek için “Mevlana Sevgi Yolu” diye bir projemiz var” diyen Akgün, “Aktekke Kent Meydanından hareket ettiğinizi varsayalım. Önümüze Hatuniye Medresesi çıkıyor. Bu aşamada Hatuniye Medresesini devralacağız inşallah. Sonrasında meydan ve medrese arasında kalan yolu trafiğe kapatmayı planlıyoruz. Millet bahçesini de Kızlar Türbesi ve Karaman Kalesiyle birleştirerek Aktekke’den kaleye kadar sevgi yolu inşa edeceğiz. Bu alanda belediyenin bünyesinde işletilen kafeler olacak. Bunun Türkiye’de örnekleri var. Çok şık, tasarımı güzel, kaliteli ve daha ucuz hizmet veren Belediye – Kafe uygulamasına geçeceğiz.
Sevgi yolunun kenarında özellikle de bayan girişimcilerin icra ettikleri el işi gibi el sanatları adına ortaya koydukları ürünleri satabilmeleri için portatif alanlar oluşturmak suretiyle kaleyle şehir arasındaki kopukluğu ortadan kaldıracağız. Bunun yanında ışıklı su gösterileri gibi bir takım etkinlik alanları düzenleyerek sevgi yoluna renk katmak istiyoruz. Emniyetle görüşerek bir polis noktası oluşturacağız. Kaleye yakın noktalarda restore edilmiş tarihi mekanlar var… Bu alanları da girişimcilere açmak suretiyle kaleyle Karaman’ı bütünleştirmemiz lazım. 
Türkiye’de kalesi olan şehir sayısı çok az. Karaman’ın bu değeri kazanması gerekiyor. Bunun için de önce benim gördüğüm suni engelleri ortadan kaldırmamız şart. Sonra da kitap kahve, tiyatro gösterileri gibi içeriğini doldurmak istiyoruz. Bizimle birlikte Karaman kale konusunda daha iyi bir dönem geçirecek” dedi.