Kalbimize taht kurdun!

TAKİP ET

Lütfi Elvan'ın bu şehre sevdası hızlı trenin açılması ile hayallerimiz gerçekleşmeye devam etti.

Karaman olarak tarihi bir günü geride bıraktık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gecikmeli de olsa gelen hızlı tren ile geldi ve tüm illerin hayaline kavuşan biz olduk. Çoğunluk için rüya olarak tabir edilen hızlı trenin gerçek ve tek mimarı var ki; o da Lütfi Elvan’dan başkası değildir. Kimse ahkâm kesmesin Lütfi Elvan olmasa biz hızlı treni çok değil, çok çok beklerdik. Yıllardır emek verdiği bu büyük hizmetin startında gözler Elvan’ı aradı, ama o yoktu. Yani hizmetin sahibi yoktu, onun içindir ki mutluluğumuz yarım kaldı. Çünkü onun yaşama geçirdiği evladının mürüvvetini görmek, onun keyfini, hazzını yaşamak en çok Elvan’ın hakkıydı. Açılışta her ne sebepten olmasa da gelmese de tüm ülkede olduğu gibi kalplere taht kurdu, en güzel yerinde yerini zirve yaptı.
Devlet insanı, Adam gibi adam Lütfi Elvan’ın bu ülkeye, bu şehre sevdasını en iyi bilenlerdenim. Bir gün bana demişti ki “Gece yatağa Karaman ile giriyorum.”
Karaman ile yatan Karaman ile kalkan bir insan düşünün. Onun hayalleri vardı ve bunları tek tek hayata geçiriyor. Bizim Atom karıncamız, hızlı tren derken, ilçeler dahil doğalgaz derken, kara yolları ile butik şehir Karaman derken, gülüp geçenlerin bile yüzleri kızarıyor şimdilerde.
Karaman’ın karayolu bağlantıları ve asfalt kalitesi kaç şehirde var. Ermenek, Kazımkarabekir gibi kaç ilçenin doğalgazı var. Karaman-Ayrancı-Ereğli yoluna bir kez daha bakın, hangi illerin ilçe yol bağlantılar yüksek standart da. Köylere gidelim oradaki parke taşlarını kaldıralım, yine Elvan imzası ile karşılaşırız. Spor yatırımlarına bir bakalım, futbol takımımız amatör ligde iken 15 bin kişilik stada, kaç ilde başlandı. Hizmetler saymakla bitmiyor. Karaman tarihinin en büyük yatırımlarını AK Parti döneminde, Lütfi Elvan’ın hizmet aşkı ile aldı. Lütfi Elvan tarihi hizmetleri bu şehre kazandırdı, tarihe geçti. Yıllar sonra da unutulmayacak ve anılacaktır. 81 ilde 550 milletvekili var, ama Lütfi Elvan gibi yok, gelmez de. Rabbim sana uzun ömür versin başvekilim Lütfi Elvan.