Kadınlar için yürüdüler

TAKİP ET

Kardof (Karaman Doğa Sporları ve Fotoğraf Gençlik Spor Kulübü Derneği) 05 Mart Pazar günü Dünya Kadınlar Gününe özel kadınlara ücretsiz yürüyüş etkinliği düzenledi.

131 kişilik doğa sever ile Gökçe Çamlığından Fisandun Barajına kadar 10 km yürüdü. Kardof Genel Sekreteri Aysel Ceylan yaptığı açıklama da: 
“8 Mart 1857’de ABD de 40 bin dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları için bir tekstil fabrikasında greve başlamış sonrasında işçilerin fabrikaya kilitlenmesi ile çıkan yangında 129 kadın işçi hayatını kaybetmiştir. 
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart'ın "Dünya Kadınlar Günü" olarak anılmasını kabul etti.
Ülkemizde kadınlara 1930 yılında Belediye seçimlerine katılma, 1934 yılında ise milletvekili seçme seçilme hakları tanındı.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde emeğiyle var olan, var olma mücadelesi veren ve ilham olan tüm kadınları saygı ve sevgiyle anıyoruz.
Mustafa Kemal Atatürk’ünde dediği gibi Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye lâyıksın. 
Atamıza Türk Kadınına verdiği haklar için sonsuz teşekkürler ve Dünya Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun” dedi.