KADES Karaman'da hayat kurtarıyor

TAKİP ET

Android ve İos işletim sistemlerinin kullanıldığı akıllı telefonlarda geliştirilen KADES uygulaması Karaman'da birçok kadının hayata tutunmasını sağladı

Türkiye’de kadına şiddeti caydırıcı hale getirmek için çeşitli çalışmalara imza atılıyor. Bu çalışmalar kapsamında geliştirilen KADES uygulaması da Kadına Şiddeti önlemede etkin rol oynuyor. 
İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan uygulama üzerinden Türkiye’de 500’ün üzerinde ihbar alındı. Karaman’da ise KADES üzerinden 900 ihbar alındı.
KADES’e kayıtsız kalmayan Karamanlı kadınlar, tek tıkla yardım çağrısı yapılabilen uygulamanın her kadın tarafından kullanılması gerektiğine dikkat çekti.
Bazı kadınlar tarafından ise, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik daha etkili adımların atılması gerektiği ifade edildi. 
İç işleri Bakanlığı resmi web sayfasından yapılan açıklamada ise, “Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamındaki ‘Kadına El Kalkamaz’ programı dahilinde 3 milyon 866 bin 584 erkeğin bilgilendirildiği, 1 milyon 38 bin broşür dağıtıldığı kaydedildi.
Yılsonuna kadar 5 milyon erkeğin şiddete karşı bilgilendirilmesinin hedeflendiği belirtilirken izleme merkezi tarafından 611 elektronik kelepçe vakasının takip edildiği bilgisine yer verildi. 
Ayrıca bugüne kadar elektronik kelepçe tedbir kararı takibi altındaki vakalarda cinayet yaşanmadığı da kaydedildi.