Kabak lifiyle bakterilerden arının

TAKİP ET

Tamamen doğal ürün olan kabak lifi ile yapılan her temizliğin sağlık açısından artı olduğunu kaydeden Aktar Parmaksız, uzmanların bulaşık için kullanılan süngerlerin yerine kabak lifi kullanılmasını önerdi

Bulaşık süngerleri yerine doğal kabak lifi kullanımı hem sağlık açısından hem de doğayı korumak için en doğru tercih olarak görülüyor. Üstelik kabak lifi sadece mutfakta değil birçok alanda fayda sağlıyor. “Doğal kabak lifleri bulaşıkları hijyenik bir şekilde tertemiz yapıyor” diyen, Tahsin Ünal Mahallesindeki Kapalı Çarşıda aktarlık yapan Ahmet Parmaksız uzmanların kabak lifi hakkındaki görüşlerini aktardı: “Kabak lifi özellikle elde bulaşık yıkamak için, bulaşık süngeri yerine kullanılır. Ayrıca vücut lifi olarak da mükemmel bir üründür. Ortalama dört ay süre ile kullanılabilir. Bulaşık makinesinde yıkanabilir. Seramik ya da teflon fark etmeksizin hiçbir mutfak malzemesini çizmez. Bulaşık süngeri kadar yoğun köpüğü olmaz, üstelik arıtmak için bulaşık süngerini arıtmak için harcadığımız gibi su harcamamız gerekmez, dolayısıyla su tasarrufu sağlar. Ayrıca bulaşık süngeri gibi bakteri üretmez.”
Kabak lifinin mutfak dışındaki kullanım alanına da değinen Parmaksız, “Banyo suyunda kısa sürede yumuşar. Vücudu ölü derilerden arındırır, kan dolaşımını hızlandırır, fırçadan daha yumuşak bir his sağlar. Batıkları ve selülitleri geçirir” dedi.