İşte Karaman'ın en genç muhtarı

TAKİP ET

31 Mart yerel seçimleri sona erdi ve Karaman'ın en genç muhtarı belli oldu.

Türkiye 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerini geride bırakırken seçimleri kazanan adayların mazbata ve görev teslim törenleri de aralıksız devam ediyor.  Seçimleri kazanan bazı adayların hikayeleri dikkat çekerken Karaman’ın en genç ve rakipsiz muhtarı ise belli oldu.
KARAMAN’IN RAKİPSİZ EN GENÇ MUHTARI
Karaman Merkeze bağlı Sazlıyaka (Güdümen) köyünde İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi mezunu olan 25 yaşındaki Ayşenaz Dişat Altan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde köy muhtarlığına adaylığını koydu. Ayşenaz Dişat Altan’ın aday olmasıyla birlikte köyde karşısına rakip çıkmadı ve Karaman’ın en genç muhtarı rakipsiz olarak seçime girdi. 15 geçerli oyun sayıldığı köyde 13 oy alan Altan, köy muhtarı seçildi.
BÖLÜM BİRİNCİLİĞİ İLE MEZUN OLDU
Karaman’ın Sazlıyaka Köyü’nün çiçeği burnunda muhtarı Ayşenaz Dişat Altan ise başarıları ile ön plana çıkıyor. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümünde mezun olan muhtar Ayşenaz Dişat Altan, okulu bölüm birinciliği ile bitirdi. Üniversite eğitiminin ardından köyüne dönen Altan 31 Mart yerel seçimlerinde köy muhtarlığına aday oldu. Girdiği seçimi kazanan Sazlıyaka’nın yeni muhtarı Altan, Karaman’ın rakipsiz en genç muhtarı olarak tarihe geçti. Ayşenaz Dişat Altan en genç kadın muhtar olarak da adını şimdiden Karaman tarihine yazdırdı. Muhtar Altan’ın bu hafta mazbatasını alarak resmen görevine başlayacağı bildirildi.  
“KÖYÜME HİZMET EDECEĞİM”
Gazete Anadolu konuşan Karaman en genç rakipsiz muhtarı Ayşenaz Dişat Altan, “Köy sakinlerimizin büyük desteklerini gördüm ve seçimi kazandım. Seçim bitince Karaman’ın en genç muhtarı olduğumu öğrendim. Bu beni ayrıca mutlu etti. Kadınlarımıza ve gençlerimize örnek olmak için bu yola çıktım. Bu görevi layıkıyla yapacağım. Şu anda köyümüzde bulunan eksikleri tespit ederek, bu eksiklerin giderilmesi için kurumlarımızla koordineli bir şekilde çalışacağız." dedi.