TYP'li okul personelleri mağdur oldu

TAKİP ET

Karaman'da uzatma kararı geri alınan TYP'li okul personelleri mağdur oldu.

Karaman'da, merkezde ve köylerde bulunan okullarda çalıştırılmak üzere TYP kapsamında personel alımı yapıldı. 6 Eylül 2022 tarihinde Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR iş birliğinde TYP kapsamında görevlendirilecek personellere yönelik kura çekimi yapıldı. Kura çekilişi sonucunda okullara atanmaya hak kazanan personeller 4 aylık görevine başladı. Yarı dönem sonunda görevi sona erecek olan okul personellerinin görevi Milli Eğitim tarafından 27 Aralık 2022 tarihinde okullara gönderilen yazı ile uzatıldı. 
Aradan geçen bir ay sonunda gönderilen yazı iptal edildi ve listeye yeni eklemeler yapılarak kura çekimi yapılacağını personellere aktarıldı. İlçeleri ve köyleri ise bu kapsam dışında tutuldu ve eski personellerin devam edeceği bilgisi edinildi. Kura çekiminin tekrar yapılacak olması ve yeni bir listenin kuraya girecek olması daha önce hak kazanan personelleri mağdur etti. Şu an okullarda çalışan ve görevi uzatılan personellere haksızlık yapıldığı aktarıldı. Bu iddialar üzerine birçok personelin seçim öncesi mağduriyet yaşaması bekleniyor. Personellerin ise CİMER'e durumu bildirmesi beklenirken, siyasilerinde bu konunun çözümü için kolları sıvadığı öğrenildi. 
Kura çekiminin ne zaman yapılacağı bildirilmezken bu uygulama tepkilere neden oldu.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü ise iddialara ilişkin olarak eski personellerin görevinin tamamlandığı ve 1500 kişinin kuraya gireceğini bildirdi. Ayrıca müdürlük 192 personel alınacağı ve kuradan ismi çıkanların tekrar okullara dağıtılacağını belirtti. Liste usulü ile değil kura usulü ile kura çekimi yapılacağı aktarıldı.