Işık Vali..! Akkoyun Vali..!

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hüseyin Oğuz'un "Işık Vali..! Akkoyun Vali..!" başlıklı köşe yazısı.

Hüseyin OĞUZ
Vali Mehmet Alpaslan Işık Karaman’a veda etti. Bir devlet adamı devletin sevecen ve gülen yüzü olarak güzel hizmetlere imza attı, ben kendisinden razıyım, Allah’ta razı olsun.
Işık’ın koltuğuna Mülkiye müfettişi, devleti iyi tanıyan, son olarak Cumhurbaşkanı Yardımcı Fuat Oktay’ın özel kalem müdürlüğünü yapan Tuncay Akkoyun atandı. Valimize hoş geldin der, başarılı kalıcı hizmetlere imza atması en büyük temennimizdir.
Bu tür atamalarda olmaması gerekenler beni hep üzmüştür. Makamlar kimseye tapulu değildir, elbette zamanı gelince ve takdire göre görev değişiklikleri çok normaldir. Vali Işık, 2 yıl süre ile hizmetleri Işık saçarak görev yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın takdiri ile Mülkiye başmüfettişlik görevine getirildi. Valilik makamı kadar önemli bir görev. Işık Vali’yi 2 yıl sürecinde yakinen tanıdım. Devlet adamlığı, devlet sevecenliği, gülen yüzünü hiç ama hiç unutmayacağım. Pozitif görev anlayışı ile bana göre Karaman’a büyük katkı sağladı. Herkes benimle aynı düşüncede olmayabilir, saygı duyarım. Pandemi belasında, öyle bir orkestra şefliği yaptı ki koronayı ülkenin en az sıkıntı ile geçiren il olmamızda büyük pay onundu. Kapılarını vatandaşa açtı, her sorun ile yakından ilgilendi. Devletin her daim vatandaşının yanında olduğunu gösterdi. Mükemmel bir yöneticilik gerçekleştirdi, yanlışlara izin vermedi. Sevgi, hizmeti ve güler yüzü hep ön plana aldı. Hele ki Karaman futboluna öyle destekler verdi ki her şey bitti dediğimiz anda devreye girdi. Futbol takımımıza can suyu verdi. Karaman FK’ya tesis için gerekenden fazlasını yaptı. Bizim takımımız bu yıl ligde kaldıysa Vali Işık’ın büyük katkı sahibi olduğunu bilenlerdenim.
Yalnız burada bir yanlış var ki; daha düne kadar Vali’nin önünde takla atanların, nasıl rota değiştirdikleridir. Bunlar anormal ama normal olarak karşımıza çıkıyor. Bir dönem bir Valimiz görevde iken bir yakını başka bir şehirde vefat ettiğinde, cenaze törenine katılmak için yüzlerce kişinin yüzlerce kilometreyi kat ettiğini biliyorum. Kısa bir süre sonra tayini çıkan aynı Vali’nin uğurlama törenine katılanların sayısı cenaze törenine iştirak edenlerden çok ama çok daha azdı! Gittiği için arkasından sallamak hangi insanlık kitabından yazar ben sayfasını bulamadım. Görevde iken yapsaydın o zaman sizi alnınızdan öperdim.
Vali Mehmet Alpaslan Işık Karaman’da bana göre iz bıraktı. Unutulmayanlar arasına ismini yazdırdı.
Yarınlarda çok farklı, önemli görevlere geleceği inancı ile başarılar diliyorum.
Konya’da Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 24.Başkanlar Kurulu toplantısına katıldık.4 gün süresince 9 Fedarasyon başkanı, 86 Gazeteciler Cemiyet Başkanı beraberdik. Valiler kararnamesi gündeme damgasını vurdu. Karaman valiliğine atanan Tuncay Akkoyun’u yakinen tanıyan meslektaşlarımız vardı. Elazığ Cemiyet Başkanımız başta olmak üzere, Vali Akkoyun’dan övgü ile bahsettiler. Devlet adamlığının tartışılmaz olduğunu, güzel hizmetlere imza atacağı kanaatini bizde oluşturdu ki; bu da Karaman adına mutlu olmamız için yetti bize.
Tuncay Akkoyun Valimize başarılar diliyorum. Zamanı geldiği an, Karaman Valiliğinden elbette Akkoyun Valimiz de makamı bir başka valimize devir edecek. O zamanda hiçbir zaman unutmayacağımız Işık valimiz gibi aynı güzel düşüncelerimi kaleme almayı çok arzu ediyorum.
Makamlar gelip geçicidir
Baki kalan şu gök kubbede hoş bir SADA imiş!