"İnsan, beşikten mezara kadar yaşar ve öğrenir"

TAKİP ET

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası' etkinlikleri kapsamında düzenlenen El Sanatları Sergisine katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Serin’in açılış konuşması ile başlayan program İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ve Vali Tuncay Akkoyun’un konuşmaları ile devam etti.
Konuşmalarının başında Halk Eğitim Merkezlerinin, toplumun değişen ve gelişen şartlarına göre çalışma gücünü arttırmak, geliştirmek ve bulunduğu toplumun milli ve manevi değerlerini yaşayıp, yaşatmak hususundaki önemini belirten Vali Tuncay Akkoyun, sergilenen eserlerin kadim medeniyetimize ait kültürel ve tarihi izleri olduğunun altını çizdi.
“İnsan, beşikten mezara kadar yaşar ve öğrenir.”
Kültürel değerlerimize sahip çıkılması ve yaşatılması hususunda Usta Öğreticilere ve Kursiyerlere gayretlerinden dolayı teşekkür ederek öğrenmenin ve öğretmenin önemine dikkat çeken Vali Akkoyun, “Biliyorsunuz ki öğrenme ömür boyudur. İnsan beşikten mezara kadar yaşar ve öğrenir. Örgün eğitim yaşı dışındaki vatandaşlarımızın eğitimi konusunun Halk Eğitimlerimiz tarafından üstlenilmiş olması Halk Eğitim Merkezlerimizi çok önemli hale getiriyor.” ifadelerini kullandı.
Ev Tekstili, Giyim, İğne Oyası, El Nakışı, Ahşap Yakma, Kitre Bebek Yapımı, Seramik, Sepet Örücülüğü ve Oyuncak Örgü kurslarında bin bir emekle hazırlanmış bu eserlerin gelecek nesillere miras kalacağını belirten Vali Akkoyun, vatandaşların yoğun katılım göstermesinden ve onlarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Akabinde el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı sergiyi gezen Vali Akkoyun, Çeşmeli Kilise bahçesinde Kaligrafi, Sepet Örücülüğü, Giyim ve Güzellik Kurslarına ait ürünlerin ortaya çıkış süreçlerini gösteren çalışmaları inceledi.
Programa Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, Belediye Başkanı Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan, kurum amirleri ve kursiyerlerin yakınları da katıldı.