İl genel meclisinde muamma...

TAKİP ET

Ak Parti 8, MHP 6 ve CHP'nin 3 üyesi var, başkanlık için ittifak nasıl olacak

Karaman il genel meclisinde başkanlık koltuğuna kimin oturacağı merak konusu oldu. Ak Parti’den Tamer Yıldızbaş ile Hakka Karaduman, MHP’den ise Adem Gök ile Osman Güngör isimleri ön plana çıkıyor ancak ittifak olmazsa, başkanlık seçimi sürpriz sonuçlanabilir.
31 Mart mahalli seçimleri sonunda, Ak Parti sekiz, MHP altı ve CHP ise üç il genel meclis üyeliği elde etmişti. Cumartesi günü yapılacak olan il genel meclis başkanlığı seçimleri için, partiler ince hesaplar yapmaya başladı. Hiçbir partinin tek başına il genel meclis başkanlığını seçme üstünlüğü bulunmuyor. Ak Parti 8 üyesi ile en şanslı parti konumunda olmasına rağmen, olası bir MHP –CHP ittifakında, il genel meclis başkanlığının MHP’nin olma ihtimali ortaya çıkıyor.
KİMLERİN İSMİ GEÇİYOR
İl genel meclis başkanlığı için Ak Partinin 1.sıra adayı Tamer Yıldızbaş ile birlikte, siyasetin inceliklerini iyi bilen ve il genel meclisinde uzun dönem görev yapan Hakkı Karaduman isimleri ön plana çıkıyor.
Ak Parti teşkilatlarının seçimden önce bir karar vererek, Yıldızbaş ve Karaduman isimlerinden birisini tercih edeceği ve il genel meclisi seçimlerine tek aday ile gitmesi bekleniyor. Partiye yakın isimlerin ise Ak Parti il başkanı ve teşkilatların tercihinin Tamer Yıldızbaş’tan yana olduğu ancak Hakkı Karaduman’ın tecrübesi ve diğer il genel meclis üyeleri ile barışık olması nedeniyle kararın riski ortaya çıkartacağı iddia edildi.
MHP’DE GÖK VE GÜNGÖR
İl genel meclisinde 6 üye temsil edilecek olan MHP’de ise daha gönce dönemlerde il genel meclisi üyeliği görevini yürüten ve 1.sıradan seçimlere giren Adem Gök’ün yanı sıra Osman Güngör’ünde il genel meclis başkanlığı için şanslı olduğu öğrenildi.
MHP’nin seçimler öncesinde CHP ile dirsek temasında olduğu ve kendi 6 üyelerinin yanı sıra CHP’den gelecek üç oy ile il genel meclis başkanlığının MHP’de kalması için çalışma yürüttüğü de belirtiliyor.
Hüseyin OĞUZ