İKEV ticarete mi yöneldi!

TAKİP ET

İstanbul Karamanlılar Eğitim ve Kültür Vakfının Karamanlı öğrencilerin barınma sorununu çözmek adına yaptırdığı yurdu amacından saparak kiraya vermesinin ardından başlayan sıkıntılar bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde gazetemizde çıkan 'İKEV yurdu kirayı mı verdi?' haberi karşısında sessizlik korunmuş ve konu ile ilgili bir açıklama yapılmamıştı.

İKEV yönetiminin yaptığı yanlış uygulamalarından rahatsız olan ve kuruluşundan bugüne kadar vakfın büyümesi adına büyük fedakarlık yapan üyelerin olağanüstü genel kurul yaparak yeni yönetimi belirlenmesinin ardından Mehmet Başar başkanlığındaki İKEV yönetimi vakfın tek bir yönetim kurulu var, o da görevinin başındadır diyerek olağanüstü genel kurulu korsan olağanüstü genel kurul olarak değerlendirmesi dikkat çekti.
Kasasında yüklü miktarda para bulunmasına rağmen İstanbul’a eğitim için gidecek Karamanlı öğrenciler ile yine şehrimizden İstanbul’da hastası olan doktora gidecek vatandaşların barınma sorunu çözmek adına zamanında büyük fedakârlıklarla yaptırılan yurdun özel şirkete kiraya verilmesi ve barınmak için İKEV’e başvuran Karamanlı öğrencileri, “Biz yurdu kiraya verdik, barınma için başka yerlere bakın” sözleri bardağı taşıran son damla olarak kabul edildi.
Bu yanlış uygulamanın ardından İKEV’e çok büyük emek ve destekler veren kurucular ve üyeler harekete geçerek olağanüstü genel kurul yapma kararı aldı ve bunu gerçekleştirdi.
Yapılan olağanüstü genel kurul sonunda, İhsan Duru, Suat Yıldırım, Emre Orman, Seval Babaoğlu, Adem Kırnaz, Meral Tartan, İrfan Çimen, Begüm Alkan, Nevdet Ortauğurlu’dan oluşan yönetimi ile iş hayatlarındaki başarıları ile dikkat çeken isimler, güven ile birlikte İKEV’in çıtasının çok daha yüksekler olduğu imajını verdi.
İKEV, İstanbul’da üniversitelerde eğitim alan bütün öğrenciler için açık bir kapıdır. Öğrencilerin eğitim ve kariyer hayatları boyunca burs, yurt v.b. her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olmaktadır. İstanbul Karamanlılar Eğitim ve Kültür Vakfı İstanbul’da yaşayıp İstanbul’da üniversite okuyan tüm Karamanlı öğrencilerin de yanında olması gerekirken, yurdun kiraya verilmesi tepkileri beraberinde getirdi.
1992 yılında Mayıs Ayında İstanbul’da hemşehrilerimiz arasında her türlü dayanışmayı sağlamak, yardıma ihtiyacı olan Karamanlılara yardım yapmak, İstanbul’a gelenleri iş bulmak, hastalara yardımcı olmak ve öğrencilere yurt yapmak amacıyla Karaman İli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu.
İKEV’de yapılan olağanüstü genel kurul için, kendilerinin yönetimde görevlerinin devam ettiğini  açıklayan Mehmet Başar başkanlığındaki yönetimin, olağanüstü genel kurulu korsan ve trajikomik olarak değerlendirmesi ise  kafaları karıştırdı.

KORSAN GENEL KURUL AÇIKLAMASI 
İstanbul Karamanlılar Eğitim ve Kültür Vakfı yönetimi, duyurusu yapılan sözde olağanüstü genel kurul ile ilgili bir tekzip metni yayınladı.
İKEV’den yapılan yazılı açıklamada, “Vakfımızın Genel Kurulu her yıl Mart ayında yapılmakta olup, tarihimizde hiç yapılmamış Olağanüstü Genel Kurul düzenleme şartları da, tüzüğümüzde açıkça yazılmıştır. 21 Kasım 2021 tarihi için kanunsuzca yapılan Genel Kurul Daveti için sözlü, yazılı ve noter kanalı ile gerekli uyarılar yapılmış olmasına rağmen, Korsan Olağanüstü Genel Kurul daveti yapmışlardır. 
Korsan Olağanüstü Kurul ile ilgili yasal işlemler başlatılmıştır. Vakfımıza ve Kurullarına yapılan saldırılara, iftiralara, her platformda ve kanuni yollarla gereken yapılacaktır.  Vakfımız 1997 senesinde kurulmuş, tüzüğü gereği her yıl Genel Kurul düzenleyen, her iki yılda bir seçim yapan, Başkanlık sistemiyle değil, siz değerli üyelerimiz tarafından seçilen Yönetim Kurulları tarafından yönetilen ve kendi içinde görev dağılımı yapan demokratik bir kurumdur. Dernek kuruluşundan bugüne kadar, yaklaşık 30 yıldır, tüm Genel Kurullara sadece Karaman sevdası ve hizmet arzusu ile tek liste gidilmiş, başta kurucular olmak üzere, bu oluşuma destek olması adına, İstanbul da yaşayan ve görev yapma arzusunda olan herkes Vakfımıza davet edilmiş, tek bir çatı altında bugüne kadar gelinmiştir.
9 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurul sonrası belirlenen Yönetim Kurulu, 6 Ekim 2021 tarihinde sadece başkan değiştirerek mevcut yönetim kurulu ile yoluna devam etmektedir. Yayınlanan haberde yeni yönetim isimleri de belirtilmiştir. Bu listede bulunan Yönetim Kurulu üyelerimiz İrfan Çimen ve Begüm Alkan’da yer almaktadır. İki kurul üyemiz mevcut yönetim kurulunda görevlerine devam etmekte olup, yapılan korsan olağanüstü kurula katılmamışlardır. Kendileri de listede yer aldıklarını yayınlanan haberlerde görmüşlerdir. Trajikomik…” dendi.

İKEV Yönetim Kurulu
Mehmet Başar                Yönetim Kurulu Başkanı
Süleyman İlker Bacak      Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Mehmet Aydemir            Yönetim Kurulu Vakıf Müdürü
Mahir Yıldırım                 Yönetim Kurulu Üyesi
Mehmet Kaşıkçı              Yönetim Kurulu Üyesi
İrfan Çimen                     Yönetim Kurulu Üyesi
Begüm Alkan                  Yönetim Kurulu Üyesi
Burçak Akbalık                Yönetim Kurulu Üyesi
Suat Yıldırım                   Yönetim Kurulu Üyes