Hızlı tren saatlerini düzeltin!

TAKİP ET

Vali Işık, milletvekillerimiz ve siyasilerim bu yanlışı ivedi olarak çözmeli.

Karaman hızlı tren hizmete açıldı. Bu tarihi hizmetin kıymetini çok iyi biliyoruz. Madem bu hizmet geldi, bundan vatandaşların en rantabl şekilde faydalanması gerekiyor. Ne var ki; Ankara ile karşılıklı olarak iki sefer konulan Karaman, hızlı tren saatlerinden rahatsız. Alakasız saatlerde olan seferler Ankara'da işi olan vatandaşın işini zorlaştırıyor.
İKİ SEFER YAPILIYOR
Karaman-Konya-Ankara hızlı tren, Karaman'dan 10.25 ve 18.20'de hareket ediyor. Ankara'dan ise 06.20 ve 14.10 da seferler bulunuyor. Karaman'dan 10.25'de binen kişi Ankara'ya 13.15'de iniyor, sabah saatlerinde işi olan vatandaşın bu saatlerden faydalanması mümkün değil. Akşam ise 18.20 sefer var. O zaman, hastanede, bakanlıkta, resmi dairede işi olan bir vatandaş bu saatlere baktığımız zamanda gece konaklamak zorunda. O zaman, bu hızla tren büyük ölçüde anlamını kaybetmiş oluyor.
SABAH GİDİP AKŞAM DÖNÜLMELİ
Vatandaşlar, sabah ilk seferin Karaman'dan başlatılmasının ve akşam son seferin Karaman olması gerektiği fikrinde buluşuyor. Mantıklı olan bu zaten. Ankara'da işi olan kişi sabah 06.00'da Karaman'dan biner 08.30 civarında orada olur, hastanede işini halleder, resmi dairelerde görüşür, ziyaretlerini yapar ve son sefer olan 20.40 ile yeniden Karaman'a döner.
Büyük bir nimet olan hızlı trenden en üst düzeyde faydalanılacaksa, bu saatlerin ivedi olarak düzeltilmesi gerekir. Vali Mehmet Alpaslan Işık, milletvekillerimiz ile siyasilerimiz bu sorunu bir an önce çözmesi gerekir. Ankara'da masa başında oturarak saat düzenlemesi, bu kadar yatırımı verimsiz hale getirir. Şu anda Karaman-Konya-Ankara, Karaman'dan 10.25 ve 18.20, Ankara'dan Karaman'a ise 06.20 ve 14.10 olarak hizmet veriyor.