Heykelini dikmeliyiz!

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hüseyin Oğuz'un "Heykelini dikmeliyiz!" Başlıklı Köşe yazısı:

Karaman halkının mutluluğu, refahı, eğitimi, sosyal refahı için büyük katkı sağlayan, Saray Holding’in, Sessiz gemisinin kaptanı Sami Özdağ’ın anıtını dikmeliyiz. Bu şehir için o kadar önemli ki, her alanda yaptığı hizmetler unutulmaz, unutulamaz.
Bir şehrin kaderini değiştiren insanlar çıkar memleketlerinde ve bunların sayısı ise bir elin parmaklarını geçin ikiyi, üçe geçmez. Bizim gibi orta ölçekli, küçük şehirlerde ise biri bulursak mutlu oluruz, ikincisi alulade olur.
Biz Karaman olarak, bir Sami Özdağ ile bulduk, onunla yaşadık. Beyefendi kişiliğinin yanı sıra, aldığı aile terbiyesi onun nasıl bir aileden geldiğinin işaretidir. Rahmetli Baba Kamil Özdağ, Rahmetli anne Semiha Özdağ bu memlekete öyle bir evlat yetiştirmişler ki, Allah bir değil bin kez razı olsun onlardan. Mekanları cennet olsun. Keza merhum ağabey Adnan Özdağ’ı da yad etmeden geçemiyorum.
Gerçekten her ile Sami Özdağ lazım. Şehrin gelişmesi adına şehrin vizyonu adına üzerine düşenden fazlasını yapan bir kişilik Sami Özdağ.
Karaman sevdalısı, bu kentin aşığı bir insan Sami Özdağ.
Yaptığı unutulmaz hizmetlerin duyulmasını istemez Sami Özdağ. Onun içindir ki; Sami Özdağ yaptığı harika hizmetlerin çoğunu kimse bilmez ve o hep kendisinde kalır. Yıllardır on binlerce öğrenciye destek olan, onlara burs verendir Sami Özdağ.
Karaman eğitimi konusunda Sami Özdağ vardır hep ön sıralarda. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde Kamil Özdağ Fen Fakültesi vardır ve bunun mimarı Sami Özdağ’dan başkası değildir. Eğitim konusunda daha neler, neler.
Sami Özdağ ağabeyi Adnan Özdağ’ı elim bir trafik kazasında kaybetti.
Sami Özdağ, bir ilke imza atarak Türkiye'de ilk defa 1997 yılında Çocuk Trafik Eğitim Parkı yaptırdı, Karaman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına hibe etti. Söz konusu proje; okul öncesi çocukların ve diğer öğrencilerin uygulamalı trafik eğitimi alabileceği bir Trafik Eğitim Park alanı inşasını kapsamaktadır. Alan, her türlü trafik eğitimine olanak verecek bir düzenleme ile yapılmış olup, gerçek sinyalizasyon, trafik ışıkları ve trafik levhaları ile donatılmıştır.
Hacı Adnan Özdağ Çocuk Trafik Eğitim Parkını her yıl olduğu gibi bu yılda, tüm okullarımızda eğitim hayatına başlayan geleceğimizin olan çocuklarımız ziyaret etti, görsel olarak canlı, canlı trafik canavarını öğrendiler, kuralları tanıdılar. Dikkat bile çekmeyen ama bana göre dehası bir hizmet.
Türkiye'nin her tarafından halkın mutluluğu, refahı, eğitimi, sosyal refahı için katkıda bulunanlara verilen ‘Üstün Hizmet Ödülünün sahibidir Karamanlı Sami Özdağ. Devler arasında bir Karamanlının olması bizleri gururlandırdı, mutlu etti ve Karaman’dan nasıl insanların çıktığını Türkiye’ye haykırdı adeta.
Sami Özdağ, bu şehrin, bu ülkenin bir değeridir. Kendisini, tüm gücünü bu ülke bu şehir için adayan bir kişiliktir. 
Sessiz gemisinin kaptanlığını yapan Sami Özdağ kardeşleri Ahmet ve Bekir Özdağ ile birlikte Saray grubu şirketleri yönetimini bizzat kendilerinin yetiştirdiği çocuklarına 4. nesile bıraktılar, çocuklar, yeğenler yönetim dümenin başında.
İstanbul’da ama. O uzakta da olsa, bizim için çok önemli, bu şehrin yürüyen gemisinin asıl kaptanıdır.
Allah siz ve sizin gibi düşünenlerin sayısını artırsın, ülkemizin, şehirlerimizin sizlere ihtiyacı var Sami Özdağ. Rabbim size uzun ömür versin, başımızdan eksik etmesin. Uzakta da olsan senin kalbinin sadece ülke ve Karaman için attığını çok iyi biliyorum. ‘Hoş Sada’yı ‘bıraktınız bizlere. Gönüllere girdiniz Sami Özdağ, ebeveynler, Ahmet Özdağ, Bekir Bozdağ ve tüm Özdağ ailesi.
Hüseyin Oğuz