Hayvan pazarı ne oldu?

TAKİP ET

2018'deki imzalanan protokol ile projenin yüzde 70'ini KOP, yüzde 30'unu Belediye karşılayacaktı.

Karaman’a yaptırılacak ve yüzde 70’i KOP İdaresi tarafından karşılanacak yeni ve modern hayvan pazarının protokolü 2018 yılında imzalanmış, Savaş Kalaycı’nın göreve gelmesi ile birlikte 2019 yılında ihalesi yapılan inşaatı alan müteahhit firmanın işi bırakması ile hayvan pazarı yarım kaldı. Karaman’ın şart olan ve henüz ruhsatlı bir hayvan pazarına sahip olmayan ilimizde bu yatırımın tamamlanması için gerekli adımların atılması bekleniyor.
Karaman Belediyesi ile KOP arasında yapılan protokole göre, modern hayvan pazarı için 20 bin metrekare arsa tahsisini belediye yaptı. Projenin yüzde 70’i KOP, kalan yüzde 30’luk bölümü ise Karaman Belediyesi tarafından karşılanacaktı. KOP bu yüzde 70’lik bölümün, belediye ise yüzde 30’luk bölümün ne kadarını karşıladığı merak konusu oldu.
KOP DESTEKLİ PAZAR PROTOKOLU 2018’DE YAPILDI
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Karaman’ın yeni hayvan pazarı ihtiyacının giderilmesi için Karaman Belediyesi ile protokol imzaladı.
2018 yılında Karaman Belediyesi encümen toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, KOP İdaresi Tarım ve Kırsal Kalkınma Koordinatörü M. Ümit Yorgancılar, Karaman Ticaret Borsası Başkanı Ekrem Çavaş ile Karaman Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği, Karaman Süt Üreticileri Birliği temsilcileri katıldı.
KOP İdaresi Başkanlığı olarak bölgenin ve bölgeyi oluşturan illerin ihtiyaçlarını önceleyen yatırım ve destek programlarına büyük önem verdiklerini ifade eden KOP Başkanı Bostancı, “Karaman Belediyesi tarafından önemli bir ihtiyaç olduğu belirtilen yeni ve modern hayvan pazarının yapımı için arsa tahsisini Karaman Belediyesi gerçekleştirecek. Bizde idare olarak projenin yüzde 70’lık kısmına mali destek sağlamış olacağız” dedi.
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’da, yeni hayvan pazarı için Organize Sanayi Bölgesinde 20 bin metrekarelik bir arsa tahsisi yaptıklarını belirterek; “KOP İdaresi Başkanlığımız, bu projenin yüzde 70’lik kısmına destek veriyor, geri kalan yüzde 30’luk kısmını belediye olarak biz karşılayacağız. Hayvan pazarı projesinde detaylar en ince noktasına kadar hesaplanarak hazırlandı. Kapalı hayvan Pazar alanı için 2 bin 860 metrekare, Sosyal Tesis Alanı ve Saman Satış Depoları için 200’er metrekare, İdari Birimler için 177 metrekare, Gübre Çukuru alanı için 149 metrekare, Mescit, Karantina Odası, Danışma gibi bölümler için ise 127 metrekare alan oluşturulacak. 300’ü büyükbaş toplam bin 300 hayvan kapasiteli yeni hayvan pazarının ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Karamanımıza hayırlı olsun” diye konuşmuştu.
ÇAVAŞ, KALAYCI’YI ZİYARET ETMİŞTİ 
Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’ya yeni yapılacak olan modern hayvan pazarı yeri için teşekkür ziyaretinde bulundu.
Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş’ın uzun zamandır üzerinde çalıştığı KOP destekli modern hayvan pazarı için Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı 18 Aralık 2019’da ihalesi yapılacağını açıklayarak Borsa Başkanı Ekrem Çavaş’ın hayalini gerçekleştirdi.
Türkiye’nin en modern, fonksiyonel Hayvan Pazarı ve Saman Borsası, sektörün her türlü ihtiyacını karşılamaya yönelik olacağını belirten Başkan Ekrem Çavaş, “Tarım ve hayvancılıkta Türkiye’nin en önemli şehirlerinden Karaman’a yakışan hayvan pazarının önemini biliyoruz. Bu konuda yanımızda olarak bu projeyi hayata geçirmemizde desteklerinizi esirgemeyip, Karamanımıza modern hayvan pazarı kazandıracağınız için teşekkür ederiz” dedi.
Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ise, “Adaylığımız sürecinden önce hazırladığımız ve hayata geçirmek istediğimiz bir projeydi. Vatandaşlarımızdan gelen istek ve taleplerle birebir örtüşen bir proje olması bizi daha da mutlu etti. Karamanımıza ve üreticimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.