"Hastalar Ermenek'e gidiyor"

TAKİP ET

CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver Sarıveliler'deki Diyaliz Hastalarının Sorunlarını TBMM'de Gündeme Getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Sarıveliler’de diyaliz ünitesi bulunmamasını ve hastaların sorunlarını TBMM’de gündeme getirdi. Ünver yaptığı konuşmada; “2023 yılına girerken Karaman'ın ikinci büyük ilçesi Sarıveliler'de bir diyaliz ünitesi bulunmaması büyük eksikliktir.” dedi.
HASTALAR ERMENEK’E GİDİYOR
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşma ile Sarıveliler’deki diyaliz hastalarının sorunlarını gündeme getiren, Sağlık Bakanlığını bu hususta göreve çağıran CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, “Karaman'ımıza bağlı Sarıveliler ilçemizdeki diyaliz hastası hemşehrilerimin yaşadığı soruna yıllardır çözüm bulunamadı. Sarıveliler'de diyaliz ünitesi bulunmadığından, hastalar haftada iki gün, sabahın erken saatlerinden itibaren köylerden ve ikametlerinden servis minibüsüyle toplanarak 60 kilometre uzaklıktaki bir diğer ilçemiz Ermenek'e götürülüyor ve burada diyalize alınıyorlar.” diye konuştu.
BAKANLIĞI GÖREVE ÇAĞIRDI
Diyalizden çıkan hastaların, birlikte geldikleri diğer hastaların da işlemi bitinceye kadar hastanede beklediğini, sonrasında ise yine, birlikte ve aynı şekilde evlerine döndüklerini aktaran Ünver, hastaların evlerine gece saatlerinde ulaştıklarını ifade etti. Konuşmasının devamında, 2023 yılına girerken Karaman'ın ikinci büyük ilçesi Sarıveliler'de bir diyaliz ünitesi bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunun altını çizen Ünver, “Sağlık Bakanlığını bu yaşamsal eksikliği gidermeye çağırıyorum.” dedi.