HAS Parti Değil AK Parti!

TAKİP ET

Ak Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan'a tepkiler toplu istifayı beraberinde getirdi.

Ak Parti merkez ilçe Başkanı Av. Murat Öztürk ile yönetimi toplu olarak istifa etti. Bir yıl içinde ikinci istifa eden Ak Parti merkez ilçe başkanı olan Murat Öztürk’ün, İl Başkanı Abidin Çağlayan’ın tavrı, tutumu ve davranışları ile Ak Partiye zarar verdiğini ve bu anlayış ile gönül verdiği partiden ayrılmak zorunda kaldığı öğrenildi.
Mehmet Er’in istifasının ardından hiç beklenmedik bir şekilde önce atama daha sonra kongre ile il başkanlık koltuğuna oturan Abidin Çağlayan, Ak Partililere kapıyı kapattığı gündemden hiç düşmemişti.
Ak Parti Milletvekilleri Recep Şeker ve Av. Selman Oğuzhan Eser ile yıldızları bir türlü barışmayan ve milletvekillerinin katıldığı toplantılara iştirak etmeyen İl Başkanı Abidin Çağlayan, geçmişte Ak Partiye zirve yaptıran isimleri de dışladığı kamuoyu tarafından biliniyordu.
AK PARTİDE HAS PARTİ İZLERİ
Daha önce Has Partide boy gösteren ve Has partiden milletvekili adayı olan Abidin Çağlayan bilindiği gibi o dönemlerde Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a diktatör suçlaması ile en ağır eleştirileri yapan kişi olarak biliniyor.
Ak Parti’ye geçmişte büyük emek veren isimler, Abidin Çağlayan’ın hangi bağlantılar ile il başkanlığı koltuğuna oturduğuna zaten bir anlam veremediklerini daha dün köylerde, mahallerde de Erdoğan’a ağır hakaretler eden bir ismin Ak Partiye zarardan başka vereceği bir şeyinin olmadığı görüşünde.
KÜÇÜK OLSUN BENİM OLSUN
Ak Parti gönüllüleri İl Başkanı Abidin Çağlayan’ın göreve geldiği günden itibaren egosu ile hareket ettiğini ve partiyi hiç düşünmeden sadece kendisine çalıştığını iddia ederken:
“İl Başkanının tek amacı var o da milletvekili olmak. Kendisinden başka kimseyi partide görmek istemiyor. Parti küçülsün, küçük olsun benim olsun anlayışında. Karaman’a bakanımız Lütfi Elvan geliyor, milletvekillerine haber vermiyor, ilçe başkanına haber vermiyor, eski il başkanlarına, partinin ağır toplarına haber vermiyor, sadece kendi çevresinde bulunan isimlerle bakanı karşılıyor. Yönetimlerdeki isimlere baktığımız zaman, yarısından fazlasının Ak Parti ile bir ilişkisi yok. Biz Ak Partiyiz, Has Parti değil” ifadelerine yer verdiler.
ÖZTÜRK: “BU ŞARTLARDA İSTİFAMIZ HAYIRLI”
2021 yılı Ocak ayında Feyzullah Tunç’un aynı şekilde istifasının ardından göreve gelen ve çalışmaları ile partiyi toparlamak adına büyük çaba gösteren Ak Parti Merkez ilçe Başkanı Murat Öztürk, yönetimi ile birlikte topluca istifalarını verdiklerini belirterek:
“İl Başkanının bu anlayışı ile bizim görevde kalmamızın bir anlamı yok. Partiyi düşünen yok. Nereye gidiyoruz? Milletvekillerimiz ile görüştüm, genel merkezimize sorunları ilettim ve görevi bıraktık. Biz Ak Partiliyiz. Koltuk peşinde değiliz ama biz her zaman Ak Partinin bir neferiyiz. İstifamızın perde arkası araştırılır ve neyin ne olduğu ortaya çıkar. Ak Partiyi küçültmeye kimsenin hakkı yoktur. Ak parti şahsi hesapları ile egoları tatmin etme yeri değildir” dedi.