Hala tutkunuz, hala sevdalı!

TAKİP ET

Karaman'ın göz bebeği Karaman FK sıkıntılı günler yaşıyor. Hiç hesapta olmayan kayıplar verdik, favori olarak çıktığımız maçlarda kazanamadık.

Futbolun içinde her sonuç var, son dönemde biz özellikle iç saha maçlarında arzu ettiğimiz sonuçları alamadık. Kınay Bulvarspor ve Ergene Velimeşspor gibi alt sıralardaki takımlara şansız şekilde puanlar kaptırdık. Bunlar her şeyin sonu değil olmamalı. Biz kaybettik, rakiplerimizin bundan sonra hep kazanacak diye garantileri yok, mutlaka onlarda tökezleyecek, onlarda futbolun şansızlıklarını görecekler. Son 90 dakikaya kadar biz yine üst lige çıkacak takımlar arasında favoriyiz ve önemli olan hatalarımızdan ders alıp, bundan sonra en az kayıp veren taraf olalım. Bu şehir bu takıma hala tutkun, hala sevdalı. Umutsuzluğa düşmeden, birlik, beraberlik içerisinde desteğimizi sürdürelim. Üst lig için meşaleyi Han kardeşler yaktılar, o meşalenin sönmesi mümkün değil. Bu takımın yeri bu saatten sonra burası değil, önce 2.lig sonrası yola devam.
BORÇSUZ VE EKONOMİK SORUNUMUZ YOK
M. Ali Han ve Süleyman Han’ın sporda yeni bir sayfa açarak, ruh kattığı Karaman FK, şu anda ülkemizin parmakla gösterilen, borcu olmayan ve sporculara olan akitlerini zamanında yerinde getiren örnek bir takım haline gelmiştir.
Kafamızı kaldırıp bir bakalım, para sıkıntısı çekmeyen, ödemelerini yapamayan kulüpler çoğunlukta, bunlar arasında Süper ligde mücadele eden takımlarda dahil. Kulüplerin borçları boylarını fersah, fersah aşmış durumda. Tabiri caizse zor nefes alıyorlar. Birde Han kardeşler idaresindeki kendimize bakalım, sorunsuz, dertsiz, borçsuz, ödemelerin gününden önce yapıldığı bir konumdayız.
Kulüpte bazı şeylerin değişmesi kaçınılmaz ve yasa gereği de artık zorunlu. Karaman FK’nın A.Ş olması gerekiyor. Sezon başında yürürlüğe giren yasaya göre, borçlardan tüm yönetim kurulu üyeleri sorumlu ve bunun içindir ki, takımlar artık yönetimlerini oluştururken zorlanıyor, kimse riske girmek istemiyor. Bir kulüp borçluysa yıllar geçse de o dönem yöneticilik yapan isimlerden bunlar mutlak şekilde tahsil ediliyor. Onun içindir ki, kulüplerin A.Ş olması daha sağlıklı yapıya kavuşması anlamına geliyor.
SPORTİF BAŞARI ŞART!
Futbol kulüplerinin peşinden koşan o takıma gönül emiş taraftarları ne harcanan paralar ne kulübün şartları, borçları çok ama çok ilgilendirmez. Bir takım için en önemli olay sportif başarılar, şampiyonluklardır. Bunlar belirli plan içerisinde yapılır. Karaman FK ateşin içinden çıktı, 2. yılında sıfırdan yeni bir takım kurdu ve zirve yarışı yapıyor. Yani M. Ali Han ve Süleyman Han ile doğan o bizim bebeğimiz emeklerken, yürümeyi öğrenirken, koşmaya başladı. Gruptaki lider Alagöz Holding Iğdırspor’un geçen yıl 100 milyon liraya yaklaşan harcamadan sonra önce şampiyonluğu ardından Play-Off’da İskenderunspor’a kaybederek, 3.ligde kaldığını unutmayalım.
UMUTLARIMIZ BİTMEDİ Kİ!
Hepimiz görüyor ve kabul ediyoruz ki, bu grupta 20 hafta liderlik koltuğunda kalarak gücümüzü kabul ettirdik. Bu başarıyı biz bu takım ile yaptık. Sonrasında futbol şansızlıkları mı dersiniz, talihsizlikler mi dersiniz, bazı yanlış egolar ve hamleler mi dersiniz, hesabımızda olmayan kayıplar verdik, bunlar olmasa bu günlerde açık ara zirvede olabilirdik. Ama bu sonuçlar elbette Dünyanın sonu değildir ve Karaman FK’nın hala üst lig için şansı devam ediyor, yeter ki biz hatalarımızdan ders alalım, herkes aklını başına alsın ve hedefimize kilitlenelim. Bu şehirde artık bir M. Ali Han ve Süleyman Han gerçeği var ki; bu bizim en büyük şansımızdır. Ancak aklımızı başımıza almamız gerekir, teknik kadroya küfür, futbolculara hoş olmayan hareketler ne bize ne Türk futboluna bir şey kazandırır. Şiddetle kim nereye varmış ki, o zihniyet varsın.