"Haklı Gurur ve Mutluluk Yaşıyoruz"

TAKİP ET

Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yücel Yaman, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Ticaret Borsası Genel Sekreterimiz H.Fatih Fındık ve borsa üyelerimiz ile birlikte açılışa hazırlanan Karaman Ticaret Borsası Lisanslı Depoculuk A.Ş inşaatında incelemelerde bulundular.
Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş yaptığı açıklamada, Lisanslı depoculuğun amacının tarım ürünlerinin ticaretini kolaylaştırmak, depolanması için yaygın bir sistem oluşturmak, emniyetini sağlamak ve kalitesini korumak, elektronik ortamda alım ve satışını sağlayan ürün senedi çıkartmak ve ürün senedi sahiplerine kredi yoluyla finansman sağlamak olduğunu söyledi.
Aynı zamanda lisanslı depoculuk sisteminin başlatılmasının Hasat dönemindeki fiyat düşüşlerini önleyeceğini, sağladığı finansman imkânıyla sektörün daha fazla alım yapmasına imkân sağlayacağını, vergi istisnaları ve kira desteğinden yararlanılabileceğini, depolanan ürünün elektronik ürün senediyle yurt içi ve yurt dışında daha kolay pazarlanma imkânı sağlayacağını dile getirdi.
Başkan Çavaş konuşmasında; böyle bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğu ve haklı gururunu yaşamaktayız. Karaman Ticaret Borsası olarak, Karaman Ticaret Borsası Lisanslı Depoculuk AŞ’yi hasat sezonuna yetiştirerek, Karamanımıza kazandırmanın heyecanını yaşamaktayız.
Borsa olarak hedefimiz hep bir adım önde ve yeniliklerin takibinde olmaktır. Karaman Ticaret Borsası Tarım Lisanslı Depoculuk AŞ’nin, Ülkemize ve Karamanımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.