Gurbette kucaklaştılar

TAKİP ET

Karaman'a bağlı Sudurağı Kasabası'ndan vatandaşlar, Hollanda Sudurağı Derneği (HSD) olarak her yıl düzenlenen ve geleneksel hale getirilen 'Arabaşı Akşamı' programında bir araya gelerek hasret giderdiler. 

Hollanda’nın çeşitli kentlerinden arabaşı programına gelerek Schiedam Merkez Camii Salonu’nda buluşan 300 Sudurağılı vatandaşımız, birlik ve beraberlik sergilediler. 
Programda AK Parti Karaman eski Milletvekili Dr. Recep Şeker, T.C. Rotterdam Muavin Konsolosu Bilal Köse, Sudurağı Belediye Başkanı Derviş Mehmet Ceyhan, Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF) Başkanı Zekeriya Arslan ve önceki başkanlar Mustafa Duyar ve Adem Güneş, HSD eski başkanı Hasan Güzel, köy dernek temsilcileri ile iş insanları da hazır bulundu. 
Program şehitlerimizin için saygı duruşu, İstiklal Marşımız ve Kuran tilavetiyle başladı. Daha sonra Hollanda Sudurağı Derneği (HSD) Başkanı Nebi Sancar misafirlere hitaben kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Nebi Sancar, “Öncelikle kısa bir süre önce şehit haberleriyle yüreğimiz yandı. Şehitlerimizin ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diliyorum. HSD 2009'dan beri Hollanda'daki Sudurağılı hemşerilerimizi bir araya getirmek, 3500 km uzaklıkta da olsa bir nebze olsun hasret gidermek amacıyla kurulmuş olup, bugüne kadar birçok programa imza atmıştır. Bugüne kadar görev yapmış bütün arkadaşlarımızın hepsi sırf Hollanda'daki Sudurağılı hemşerilerimize hizmet etmek amacıyla görev almış ve özveriye çalışmışlardır. Kendilerine sonsuz teşekkürler ediyorum.” dedi. 
Gecede, ailece bir araya gelen Sudurağılılar afiyetle arabaşı çorbasını içtiler sonrasında hasret giderdiler ve en kısa zamanda tekrar bu gibi programlarda buluşmak temennisiyle ayrıldılar.