
\"GÜNEYDOĞUNUN DOĞUSU SARIVELİLER\"
Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, basın toplantısı düzenleyerek belediye olarak yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.
Samur, “Karaman’ın 5 ilçesi var. Bu ilçeler içerisinde Ermenek’ten sonra nüfus yoğunluğu açısından ikinci büyük ilçe Sarıveliler’dir. Biz 2009 yılında halkımızın iradesi ile bağımsız belediye başkanı seçildik
2,5 yıl bağımsız çalıştım ve 22 Temmuz 2011 yılında ise BBP iltihak ettim. Bizim tek amacımız var yaratılanı iyoruz yaratandan ötürü bu yüzden insanlara ne hizmet etsek azdır. Halkımızın omuzlarımıza yüklediği yükleri taşımak için elimizden tüm gayreti gösteriyoruz. Rahmetli Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu, vefatından 6 gün önce Karaman’daydı.
Burada yaptığı bir konuşmada, “Bir saniye sonrasına hükmedemediğiniz bir ömür için fırıldak olmanın hiçbir anlamı yok. Biz siyasette halka hizmet için bu yolda hiçbir fırıldak olmadık olmayacağız. Doğru bildiğimizi doğru şekilde yapacağız” diye ifade etmişlerdi. Bizde bu düsturla Sarıveliler’de 4 yıldan buyana koşturuyoruz. Hizmet etmek kolay değil ama hizmeti üretebilmenin yolu da üzüm yemekten geçiyor. Hizmet etmek bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. Sarıveliler güneydoğunun doğusudur, Türkiye’nin en büyük köylerinden birisi muzvadi köyümüz asfaltla 2012 yılında tanıştı bu ne demek istediğimin açık bir göstergesidir. Yani 2012 yılında asfaltla tanışan hemşerilerimiz var insanlarımız var. Biz yerel yönetimlerinler bu ülkenin temel taşıdır, yerelde hizmetler büyürse ülkenin genele yansır onun için ahbap çavuş ilişkisi gütmeden, zigzag yapmadan gece gündüz çalışıyoruz. Muhtarlık mantığı değil olması gerekenleri yapıyoruz. İlçede iç içe girmiş köyleri mahalle yaptık, 45 kilometreye yakın kanalizasyon yaptık, 17 kilometre yol açtık, 18 bin metre büyük duvar yaptık, ilçede otogar yoktu otogar oluşturduk, ticari taksi durakları, minibüs durakları yaptık. Belediye hizmet binası 1987 yılında yapılmıştı yetersiz ğu için 2010 yılında bu eksikliği görerek hızlı bir çalışmayla kent konseyi, yemekhanesi, tüm sosyal donatı alanları toplamda bin900 metrekare, 4 kat, 8 adet de vatandaşa yönelik dükkanlar mevcut bunları da yakında kiraya vereceğiz. 12 Kasım 2012 tarihi itibari ile ilçemize yakışır bir belediye binası hizmete girdi. İmar ve revize çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor, İlçeye yaptığımız en büyük hizmet ise kentsel dönüşüm kapsamında 96 adet toki konutlarını 2011 Aralık tarihi itibari ile hak sahiplerine teslim ettik. Ben özel sektör gibi Sarıveliler ilçesini yönetmekteyim arkadaşlarımda bu şekilde yaptığımız çalışmalarla ilçemizi kurumsallaştırıyoruz. Çalışmalarımızda disiplin ön planda her şeyin temel taşı disiplindir. Eser bırakacağız Hadim Hz. şöyle buyuruyor ‘’ Kâmil odur ki koya her yerde bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser’’ 50 yıl 60 yıl sonra hepimiz toprak olacağız eğerki eser bırakırsak işte onunla anılacağız. Ben Sarıveliler belediye başkanı olarak bunlara azami gayret gösterme çabasındayım. ‘’ . Başkan Samur, daha sonra basın mensuplarından soruları yanıtladı.