Gözler Temmuz ayına çevrildi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Beştepe’deki balkon konuşmasında ekonomiye yönelik mesajları dikkat çekti. Erdoğan’ın, “Enflasyonun yol açtığı fiyat artışlarından kaynaklanan sıkıntıları gidermek, refah kayıplarını telafi etmek, önümüzdeki günlerin en acil konu başlığıdır” vurgulaması çerçevesinde atılacak adımlar, 28’inci dönem parlamentosu ve yeni kabinenin öncelikli gündemi olacak.
Ekonomi yönetiminin ilk hedefi, enflasyona karşı alım gücünün yükseltilmesi ve sosyal haklar olacak. Bu kapsamda, 7 bin 500 liranın üzerinde aylık alan emeklilere iyileştirme, asgari ücrete ara zam, 1. dereceye gelen tüm memurlara 3600 gösterge gündeme gelecek. Fahiş fiyatlara karşı gıdada denetimler artırılırken, yüksek kira artışlarına karşı da kapsamlı bir tedbir paketi gündeme alınacak.
Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin ardından oluşan yeni Meclis ve kısa bir sürede açıklanması beklenen Cumhurbaşkanlığı kabinesinin gündemi yoğun olacak. Asgari ücrete geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ara zam gündemde. Temmuzdan itibaren geçerli olacak yeni ücret için Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanması ve yeni asgari ücretin 10 bin lirayı aşması bekleniyor. En düşük emekli aylığının 7 bin 500 lira olarak belirlenmesinin ardından, bu rakamın üzerinde aylık alan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de kademeli ek zam çalışması yapılacak. Bu kapsamda, temmuz ayında yapılacak rutin enflasyon artışının üzerine refah payı eklenmesi ve taban aylıkların da yükseltilebileceği belirtiliyor.
Memurlar, EYT’liler ve kira ile gıdada fahiş fiyat mücadelesi için beklenen düzenlemeye ilişkin bilgiye Milliyet’ten Mithat Yurdakul’un haberinden ulaşabilirsiniz.