"Gönül Dosyalarınızı Temiz Tutun"

TAKİP ET

Karaman Polis Meslek Eğitim Merkezinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene, Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu görüntülü bağlantıyla katılarak, eğitimlerini başarıyla tamamlayan polis memurlarına hitaben konuşma gerçekleştirdi.

Bakan Süleyman Soylu konuşmalarında, “Sizin her başarınız iyinin zaferi, kötünün mağlubiyetidir. Sizi koruyacak olan Cenâb-ı Hak’tır, bu milletin duasıdır. Size rehberlik edecek olan da üniformanızın yüklediği sorumluluktur, hukuk ve vicdanınızdır. Kanunsuz ve yanlış hiçbir işin içerisinde olmayın. Sicil dosyası, terfi için kağıtlara yazılan yazı değildir, rahmetle anılmak için milletin gönlünde sunulan dosyadır. O dosyayı temiz tutmaya bakın. Evlatlarınıza bırakacağınız en büyük miras bu olacaktır.” dedi.
Karaman Valisi Tuncay Akkoyun bir konuşma yaparak, “Merkezin kurulduğu günden bugüne 2351 mezun verdiğini belirtip, “Siz kıymetli mezunlarımızın da katılımıyla, 177 yıllık Polis Teşkilatımızın daha dinamik ve güçlü bir yapıya kavuşacağına eminim.” dedi.
Daha sonra polislerimizin yurdumuzun dört bir yanında, ülkemizin güvenliği, vatandaşlarımızın huzuru için büyük özveri ve fedakârlık içinde çalışmakta olduğunu vurgulayan Vali Akkoyun, “Sizlerden vatandaşlarımıza karşı şefkatli olmanızı beklerken, daima hukuk kurallarına riayet eden ve koruyan, bu çerçevede de suç ve suçluya karşı da kararlı duruşunuzu da her zaman muhafaza etmenizi bekliyoruz.” dedi.
Konuşmasının akabinde Vali Tuncay Akkoyun, POMEM’den derece ile mezun olan polis memurlarını tebrik ederek başarı belgelerini teslim etti. 
Törene, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Alb. Mustafa Çetinkaya ve Karaman POMEM İl Müdürü Ramazan Engin Öztürk ile mezun olan polislerin aileleri katıldı.