"Gödet barajı tarıma hayat verecek"

TAKİP ET

Karaman'da bir ilke imza atarak Ak Parti Karaman Milletvekilleri Recep Şeker ve Av.Selman Oğuzhan Eser, tarım ve üretime katkı sağlayan paydaşlar,birlik ve oda başkanları ile bir araya gelerek sorunları,beklentileri masaya yatırdılar. Gödet barajının bir an önce ihalesinin yapılarak sulamaya kazandırılması ile Karaman tarımının yeniden hayat bulacağı görüşünde birleşildi.

Ak parti Milletvekilleri Recep Şeker, Selman Oğuzhan ESER, İl Tarım ve Orman Müdürü  Yusuf Şahinbaş, İl Genel  Meclis Başkanı Adem Kapar , Ticaret Odası Başkanı M.Gökhan Alkan , Ticaret Borsası  Başkanı Ekrem Çavaş,Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram , Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Bayram Uysal TKDK İl Koordinatörü Özgür Öztürk Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Ali Dorla, Koyun Keçi Yetiştiricileri .Birlik Başkanı Yücel Yaman , Süt Üreticileri Birlik Başkanı Süleyman Selim Akkuş, Sulama Kooperatifleri Birlik Başkanı  Sami Yaşar ,Elma Üreticileri Birlik Başkanı Ahmet Yıldız  Veteriner Hekimleri Odası Başkanı İsmail Çolak ‘ın bir araya geldiği geniş kapsamlı toplantı ilk olmasına rağmen oldukça verimli geçti.

Toplantıya katılan Oda ve birlik başkanları üreticinin yaşadığı sorunları ile taleplerini Milletvekilleri Recep Şeker ile Selman Oğuzhan Eser’e ilettiler.

Milletvekilleri ortadaki sorunlara yakın ilgi gösteririrken, çözüm yolları konusunda gerekli görüşmeleri yaptılar ve bu sorunların çözümü için konuları Ankara’ya taşıma kararı aldılar.

GÖDET BARAJI TARIMA HAYAT VERECEK
Toplantıda öne çıkan başlıklardan bir tanesi  Gödet barajının vakit kaybetmeden tarıma kazandırması oldu.Birlik ve oda başkanları Gödet barajının sulamaya açılması ile ,Karaman’da tarımın yeni bir yol haritası ile yola çıkacağı görüşünü benimsediler.

Milletvekilleri Şeker ve Eser ise , Gödet barajı ihalesinin bir an önce yapılması konusunda akipçi olacaklarını vebunun gerçekleştirilmesi için gerekenin yapılacağını söylediler,

Tarım Sanayi işbirliği üzerine görüş alışverişinde bulunduğu toplantının her 2 ayda bir gerçekleştirilmesi de karar altına alındı.