Geri sayım başladı

TAKİP ET

Karaman'da UEFA kriterlerine uygun olarak yapılan yeni şehir stadyumunda geri sayım başladı. Karaman FK'nın şampiyonluk için kurduğu kadroya yakışan stadyum Aralık ayında teslim edilecek.

Karaman’da yapımına 2017 yılında başlanılan yeni şehir stadyumunda çatı ve dış kaplama işlemleri tamamlandı. 
Ekiplerin aralıksız çalışmalarını sürdürdüğü stadyumda tribün koltuklarının montajı da başladı. Yüzde 85 oranında tamamlanan stadyum Aralık ayı itibariyle tamamlanacak. 
Karaman yeni şehir stadyumunun Aralık ayında tamamlanarak Gençlik ve Spor il Müdürlüğüne teslim edilecek ve Karaman Futbol Kulübüne ligin ikinci devresinde maçlarını yeni stadyumda oynanacak. 
Karaman FK’nın şampiyonluk parolası ile başlayacağı ligin sonunda 2. Lige yükselme başarısı gösterilirse Karaman futbol anlamında süper lig yolculuğuna başlayacak. Takımı, tesisi ve stadyumu ile karaman süper lige çok yakışacak.
UEFA KRİTERLERİNE UYGUN STADYUM
UEFA kriterlerine uygun olarak tasarlanmış 15 bin kişilik kapasiteli stadyum 57 bin metrekare alan üzerine inşa edildi. 
15 bin kişilik şehir stadyumu tamamlandığında Karaman son derece modern, fonksiyonel ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek bir stadyuma kavuşmuş olacak. 
Yeni şehir stadyumu ayrıca 241 kişilik protokol tribünüyle beraber, 25 loca salonu, 2 farklı protokol ağırlama salonu, 155 kişilik basın tribünü, 100 kişilik toplantı salonu, bunun yanında açık ve kapalı olmak üzere toplamda 417 araçlık otopark kapasitesiyle hizmet verecek.