GENEL SEKRETERLİKDE BÜYÜK MUAMMA !

TAKİP ET

Karaman İl Özel İdare Genel Sekreterliği atamasındaki muamma devam ediyor. 10 Mayıs 2014 tarihinde Salih Baldız'ın Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Genel sekreteri olması iyle boşalan

Karaman İl Özel İdare Genel Sekreterliği atamasındaki muamma devam ediyor. 10 Mayıs 2014 tarihinde Salih Baldız’ın Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Genel sekreteri olması iyle boşalan Karaman İl Özel genel sekreterlik makamı tamı bin 250 gündür vekaletle yönetiliyor.
Salih Baldız’ın 10 yıl süre ile görev yaptığı  Karaman İl Özel İdare genel sekreterliği , Baldız’ın ayrılmasının ardından  üç buçuk yıl geride kalmasına rağmen  asaleten bir atama yapılamaması kafaları karıştırıyor.
10 Mayıs 2014 tarihinden itibaren bir türlü asaleten koltuk drulamazken, böyle önem bir görev ifa eden makamın vekaleten yönetilmesi ise ,işlerin sağlıklı gitmesine engel oluyor ve genel sekreter olarak Vali yardımcılarının görevlendirilmesi ve vekaleten İl Özel İdare Genel sekreteri Vali yardımcılarınında, İçişleri Bakanlığı kararnames i ile görev sürelerini drması iyle tayin edilmesi ile hizmet de istikrardan uzaklaşılmasını oluyor.
ADAM MI BULUNAMIYOR ?
Bin iki yüz elli günü aşkın süredir Genel sekreterlik yapacak bir ismin bulunamaması ve bu koltuğa atama yapılamamasının mutlaka bir izahı olması gerekiyor. Üç buçuk yıldır bekleyen atamanın yapılamaması ve lokal tedavi yöntemleri seçilerek, en kolayı uygulanıyor ve Vali Yardımcıları görevlendirme yapılıyor ama bunun çözüm olmadığını herkes çok iyi biliyor.
Çok önemli bir görev   genel sekreterlik için gönüllü ve bu işi tam anlamıyla yapacak isim veya isimler mutlaka vardır ama acaba kısır bir çekişmeden dolayı mı bu atama yapılamıyor veya siyasi iktidarın temsilcileri isim konusunda mı bir mutabakat sağlayamadığı için , vekalet görevlendirme tercih ediliyor.
Ak Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri komisyon Başkanı Recep Konuk başta olmak üzere milletvekili Şeker ile teşkilatlara bu konuda büyük görev  ve sorumluluk düştüğünü hatırlatıyor ve bu önemli konunun bir an önce çözülmesi yönündeki beklentilerimizi paylaşırız.
Tabi, iktidardan beklentiler sadece İl Özel İdare Genel sekreterinin atanması ile sınırlı değil ve çalışmayan, iktidara ayak uyduramayan, hizmet yerine geçirmeyi ilke edinen, hatta FETÖ-PDY yapılanmasına bulaşmış, çocukların terör örgütünün okullarında okutmuş, isimler üzerinde hassasiyet gösterilerek, büyük bir kış temizliğinin yapılması da kaçınılmaz görüşü ağırlık basıyor.