"Gençlerimizin cami ile buluşması hepimizi sevindiriyor"

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İl Buluşmaları kapsamında geldiği Karamanda Vali Tuncay Akkoyun'u ziyaret etti.

Valilik şeref defterini imzalayan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, burada yaptığı açıklamada Karamanda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Başkan Erbaş, Karaman İl Buluşmasıyla ilgili detayları paylaşarak, "Hafızlık icazet merasimimiz var. Bugün inşallah Üniversite Camiinin açılışı ayrıca bizi çok mutlu edecek. Üniversitelerimizde camilerimizin, minarelerimizin yükselmiş olması, gençlerimizin cami ile buluşması, ibadetlerini rahat bir şekilde yapabilmesi hepimizi sevindiriyor. Akşam da inşallah sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte bir istişare toplantımız olacak. Karaman ilimize daha nitelikli çalışmaları Diyanet İşleri Başkanlığımız ve sivil toplum kuruluşlarımız el birliğiyle nasıl yapabiliriz? Bunun müzakeresini yapacağız." dedi.
Vali Tuncay Akkoyun ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Erbaşa teşekkür etti.
Karaman Belediye Başkanı Kalaycıyı ziyaret etti
Başkan Erbaş, Vali Akkoyun ve beraberindeki heyetle Karaman Belediyesine geçti. Belediyeye gelişinde Başkan Savaş Kalaycı tarafından karşılanan Başkan Erbaş, burada yaptığı konuşmada Karamanda da diyanet hizmetlerini çok daha nitelikli hale getirmek için çalıştıklarını belirtti.
"Vatandaşlara daha nitelikli Diyanet hizmeti götürmenin el birliğiyle gerçekleşeceğine işaret eden Başkan Erbaş, Bugün tüm din görevlilerimizle öğleden sonra toplantı yapacağız. Onlara Karaman ilinde, köylerinde, ilçelerinde görevlerini daha iyi bir şekilde yapabilmeleri için tavsiyelerde bulunuyoruz. Heyecan, samimiyet üst seviyede olursa bereketli oluyor. Zaten Peygamber Efendimiz; Din samimiyettir. buyuruyor. Din görevlilerimizle istişare içerisinde daha güzel nasıl yapabiliriz? Bunun çalışmalarını yapıyoruz. "diye konuştu.
Karaman Belediye Başkanı Kalaycı ise ziyaretinden dolayı Başkan Erbaşa teşekkür etti.
Son olarak Karaman İl Müftülüğüne geçen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İl Müftüsü Faruk Gürbüzden din hizmetleri ve din eğitimi hakkında bilgi aldı.
Ziyaretlerde Başkan Erbaşa, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Genel Müdürü Remzi Bircan ile Karaman İl Müftüsü Faruk Gürbüz eşlik etti.