Fotoğraf yarışması düzenlenecek

TAKİP ET

Yunus Emre'nin İzinde 'Sarıçiçek' Öykü ve 'Yunusça Bakma' temalı fotoğraf yarışması düzenlenecek.

Türkiye Genelinde düzenlenecek olan Yunus Emre'nin izinde “Sarıçiçek” öykü yarışması ve “Yunusça Bakma” temalı fotoğraf yarışmasının protokolleri Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın da katıldığı törenle imzalandı.  
Piri Reis Kültür Merkezinde düzenlenen protokol imza töreni öncesinde İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Yemiş, 2021 yılının Türkçe ve Yunus Emre yılı ilan edilmesi dolaysıyla düzenlenen “Sarıçiçek” öykü yarışması ve “Yunusça Bakmak” konulu yarışmalar hakkında basın mensuplarına bilgilendirmelerde bulundu. 
Karaman Valiliğinin himayesinde Saray Holding SE-K-A-SAR Vakfının destekleriyle Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Larende Fotoğraf Derneğinin iş birliğinde gerçekleştirilecek olan etkinliklere ilişkin gerçekleştirilen protokol imza töreninde bir konuşma yapan Vali Mehmet Alpaslan Işık, “2021 yılının Cumhurbaşkanlığımız tarafından Türkçe ve Yunus Emre ve yılı ilan edildiğini belirterek pandemi dolayısıyla gecikmeli de olsa sürdürdüğümüz etkinlikler kapsamında daha önce planlanan ve bugün protokolünü imzalayacakları “Sarıçiçek Öykü” yarışması ve “Yunus’un İzinde Yunusça Bakmak” konulu fotoğraf yarışmasına verdikleri desteklerden dolayı Saray Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ’a teşekkür ediyorum” dedi. 
Ülkemizin ve dünyanın ortak değeri olan Yunus Emre’nin kutlu mirasını devam ettirerek aziz hatırasını yaşatabilmek, ilimizde ve ülkemizde yeni Yunus Emreler yetişmesine öncülük etmesi amacıyla gerçekleştirilecek olan ve her yaş grubundan vatandaşların katılabileceği “Sarıçiçek” öykü yarışmasına başvurular www.yunusemreninizinde.com üzerinden yapılabilecek.  
Görsel iletişimin yoğun yaşandığı bu zaman diliminde hayatın güzelliklerini ve Yunus Emre’nin kutlu mirasını görsel anlamda desteklemek amacıyla düzenlenen “Yunusça Bakmak” konulu fotoğraf yarışmasına katılmak isteyenler ise fotoğraflarını http://www.tfsfonayliyarismalar.org/ internet sitesi aracılığı ile gönderebilecekler.
Konuşmalarının ardından hayırlı olması dilekleriyle gerçekleştirilen protokol imza törenine; Vali Mehmet Alpaslan Işık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Yemiş, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Saray Bisküvi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ertabak, SE-K-A-SAR Vakfı Başkanı Musa Kazım Topçu, Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Demirkollu, Larende Fotoğraf Derneği Başkanı Mustafa Doğan katıldı.