Fiyatını duyan küçük dilini yutuyor

TAKİP ET

Her sene fiyatıyla gündeme gelen domalan mantarı bu yıl da adından söz ettiriyor

Karaman’ın bazı bölgelerinde bulunan bir trüf mantarı çeşidi olan domalan mantarı, hemen her yerde yetişebiliyor. Ancak oldukça nadir bulunan bir tür olduğu için yüksek değerde alıcı buluyor.
Mevsimi geldiğine eline çubuğunu alıp domalan aramaya çıkan Nevzat Ermiş, 20 yıldır domalan sezonunu takip ettiğini belirterek domalan mantarı hakkında bilgi verdi. Domalan mantarının yağışa bağlı olarak sayısı artan bir mantar türü olduğunu söyleyen Nevzat Ermiş, “Yağış ne kadar fazla olursa arazide domalan bulmak o kadar kolay oluyor. Bu özelliği ile de çiftçilere verimli bir yılı da müjdelemiş oluyor. Domalan kırmızı et kadar besleyici ve çok lezzetli bir mantar türü” dedi.
Domalanın özellikle kumlu topraklarda yetiştiğine dikkat çeken Ermiş, “Doğada domalan mantarını bulmanın birçok yöntemi var. Bunlardan en önemlisi ve dikkat çekeni toprağın kabarması ve mantarın etrafında çıkan sarı çiçek” ifadelerine yer verdi.
“Mantarı çıkarırken, çok dikkatli olunmalı” diyen Ermiş,  domalan mantarını çıkarmak için özel yaptırılan çubukların kullanıldığını kaydetti. 
Kilosu 500 TL’ye satılan domalan mantarı, yağmur yağışından sonraki ilk 15 güne kadar bulunabiliyor.