Elvan yoksa AK Parti nerede?

TAKİP ET

25.Taşeli Kültür, Sanat ve Sıla Festivalinde İYİ Parti ve CHP adeta gövde gösterisi yaptı.

Ermenek Belediyesi tarafından düzenlenen 25.Taşeli, Kültür,Sanat ve Sıla festivaline bu yıl Ak Parti’den kimsenin katılmaması  dikkat çekerken, İYİ Parti ve CHP milletvekilleri, il başkanları, teşkilatlar ile tam kadro halinde katılarak ,festival süresince adeta Ermenek’te gövde gösterisi yaptı. Her yıl festivalin baş mimarı olan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın Özbekistan’da olması nedeniyle katılamadığı festivale, Elvan gelmeyince Ak Parti’den hiç kimse iştirak etmedi ve bu davranış “Ak Parti Ermenek’i gözden mi çıkardı” söylemlerini beraberinde getirdi.

İslam Kalkınma Bankası yıllık toplantılarında ülkemizi temsilen Özbekistan’a giden Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan uzun bir süre sonra Ermenek’de düzenlenen 25.Taşeli Kültür, Sanat ve Sıla festivaline katılamadı. Ancak festivale Ak Parti’den kimsenin katılmaması ise meydanı boş bırakma anlamına geliyordu ki, bunu İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi çok iyi değerlendi. Millet ittifakı adeta Ermenek’te bu boşlukta gövde gösterisi yaptı.

Ermenek Belediyesi tarafından düzenlenen 25.Taşeli Kültür,Sanat ve Sıla Festivali, Ermenek Belediyesinin İYİ Parti’li Belediye  Başkanı Atilla Zorlu tarafından organize edildi. Başkan Zorlu, festivale İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i de davet etti. Akşener daveti kabul etti ancak daha sonra ise Genel Başkan Akşener, Ermenek programını yurt dışında olması sebebiyle iptal etti.

Ermenek festivaline İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul milletvekili Yavuz Ağırlıoğlu, İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Cihan Paçacı, Şenol Sunat, Metin Ergün, İYİ Parti GİK üyesi Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, İYİ Parti Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu katıldı.

Vali Mehmet Alpaslan Işık açılış için Ermenek’e gitti ve burada Vali Işık’a Ak Partili İl Genel Meclis Başkanı Eyüp Çayır ile ilçe Başkanı Mevlüt Sarıtaş eşlik etti ve festival süresince Çayır ve Sarıtaş’ın haricinde Ak Partili kimse görünmedi. Gözler Ak Parti milletvekillerini, AK Parti il başkanı, ilçe başkanlarını aradı ama bu arayış boşa çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın Özbekistan’da olması sebebiyle katılamadığı festivale, Ak Partiyi temsil eden çıkmadı ve buda kamuoyunda Ak Parti bu davranışı ile Ermenek’i gözden mi çıkardı sorularını gündeme taşıdı.

Bakan Lütfi Elvan için çok önem taşıyan ve Elvan’ın hizmete boğduğu Ermenek’te Millet İttifakının gövde gösterisi hiç kuşku yok ki en çok Bakan Elvan’ı üzmüştür.