'Duru' İkev'i Karıştırmayın!

TAKİP ET

İKEV kurucular kurulunun olağanüstü toplanarak ,Mehmet Başar başkanlığındaki yönetim kurulunu görevden uzaklaştırması yeni yönetimini belirlenmesi ile birlikte vakfa zarar verdikleri tespit edilen iki üyenin vakıf üyeliğinden ihraçları ile sonuçlanan gelişmelere hiç de yakışık almayan hadiselerin eklenmesi tüm Karaman'lılara üzdü.

Tertemiz,pırıl pırıl olan ,Duru İKEV’i kirletmeye ,isminin vefasızlıkla  anılıp,Vefayı kenara iten bir anlayış içinde olması ve yanlışlarla anılmasına sebep olacak hamleler yapmaya kimsenin hakkı yoktur.
İKEV kuruluşundan itibaren burs başta olmak üzere İstanbul’da öğrenimini sürdürmek isteyen Karaman’lı öğrencilerin barınma sorunu çözmek adına büyük gayret gösterirken,  yurdun amaç dışına çıkılarak kiraya verilmesinin yanı sıra bazı isimlere maaş bağlandığı iddiaları ile ,kurucular kurulu 21 Kasım 2021 tarihinde Prof.Dr.Turgut Uzel’in divan başkanlığında toplanarak , aralarında destekler i ile İKEV’in her zaman yanında olan İhsan Duru,Nazlı Babaoğlu,Ziya Duru ‘nun katılımları ile tüzük gereği yapılmış, 49 kurucular kurulu üyesinin katılımı ile oy birliği   yeni yönetim belirlenirken, vakıf dan ihraçlarda yapılmıştı.
Toplantı ile Mehmet Başar başkanlığındaki yönetimin görevi ise sonlanmıştı.
İKEV yönetim kurulu İhsan Duru,Adem Kırnaz,Nevdet Ortauğurlu,İrfan Çimen,Begüm Alkan,Seval Yüksel,Emre Orman,Meral Tartan  ve Suat Yıldırım, kurucular kurulu üyelerinin oyları ile seçildiler.
Tüzük gereği toplanan kurucular kurulunun yaptığı bu toplantıyı Korsan olarak nitelendiren ve İKEV’un var oluşunda büyük katkı sağlayan isimleri vakfa sokmamak adına vefasızlığı ön plana alarak,saygısızlığı zirve yaptıran anlayış  vakfın kapılarına kilit vurarak ,kurucuların girmesini engellemeye çalışması ve Karaman’a gelerek Vali başta olmak üzere ziyaretler yapması yadırgandı.
İKEV’de bu yapılanlar gerçekten bir vakfa, hem de Karaman ismini taşıyan bir  kuruma hiç yakışmadı,yakışmıyor.Kurucular kurulunun vakfa girmemesi adına kilit hamlesi ise ayıp dan da öte bir durumdur.
Tüzük gereği devrik olarak nitelendirilen yönetimin daha önce sorduğumuz “İKEV YURDU KİRAYA MI VERDİ ? ve ‘İKEV’DE KİMLERE MAAŞ BAĞLANDI’ sorularını cevapsız bırakıp ,Karaman’a gelerek ziyaretler yapması  kafaları karıştırırken,  49 kurucular kurulu üyelerinin oyları ile oluşturulan  yeni yönetiminin  ,yapacağı yönetim kurul  toplantısında İKEV’in yeni başkanını belirleyeceği , ardından  ise  geniş bir açıklama yapması bekleniyor.