Devleti Dinlerken!

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hüseyin Oğuz'un " Devleti Dinlerken!" Başlıklı Köşe yazısı:

Hüseyin OĞUZ
Genç yaşındaki dinamikliğini ilave olarak olgunluğu, devleti iyi tanıması, her şeyden önemlisi halkın içinden gelip, vatandaş odaklı, çözümcü bir portre çiziyor ki bu her ile nasip olmayacak bir şanstır. Tabiri caizse söz konusu devlet, millet, hizmet ve Karaman ile halk olduğunda kabına sığmayan bir enerji veriyor Vali Akkoyun.
Akkoyun Valimiz ile uzun süre sohbet edip düşüncelerini paylaşma imkanından sonra bu yazıyı yazma cesaretini buldum. Kaleme aldığım bu yazıya imzamı koyuyorum ve yıllar geçse de benim bu yazım ortadan kalkmayacak. Gazete sayfalarında yerini arşivlerde alacaktır. 40 yılın üzerindeki mesleki tecrübem bana çok şükür ki hiç tükürdüğümü yalatmadı…
Akkoyun Valiyi dinlerken gözümün önünde birlikte çalışma şansına sahip olduğum ve 1984-1987 yıllarında arasında Konya Valiliği yapan İmparator Katıtaş valiyi anımsadım ki kaymakamlığı sırasında halk tarafından kendisine verilen ve İçişleri Bakanlığı tarafından da teyit ve tescil edilen "İmparator" unvanı ile anılan Kemal Katıtaş Valimiz, ‘En güzel Hoş Sada’yı’ bırakarak ayrıldı aramızdan.
Merhum Yazıcoğlu Vali, ülkeye damga vurarak kalplerdeki yerini aldı.
İhsan Dede’den tutun, Utku Acun’a, Necati Çetinkaya’dan tutun Ziyaettin Akbulut’a, Hakkı Teke’ye. Daha kimler kimler…
Hepsi güzelliklerle anılıyor.
Akkoyun Vali, iz bırakacak efsane olacak bir yol yürüyor.
Vali Tuncay Akkoyun devlet Baba. Babalık şefkatini hemen gösterdi, insanları kucakladı. Mesai mefhumu yok, gecenin çok ilerleyen saatlerinde evine gidebiliyor. Camide, parkta, yolda insanlarla beraber, onları kucaklıyor, dinliyor, dertlerine hemen çare olmak adına çaba gösteriyor.
Çözüm odaklı bir yapısı var. Devleti iyi tanıyor, bürokrasi çevresi oldukça fazla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın özel kalem müdürlüğü demek hiç de ‘Es’ geçilecek bir görev değil. Her hizmet, her olay özel kalemde bitiyor.
Tam bir halk adamı. Kendisine soruyor, “Halk bir Vali’den ne ister, ne bekler diye” ona göre yol haritasını belirliyor ki buda hizmet demek, insan demek, güleryüz demek, şefkat demek, kısacası devletin sıcak kucağı demektir.
Sporcu kimliği ayrı bir artı olarak karşımıza çıkıyor. Sporun tanıtımda ne demek olduğunu, sporun bir sektör olduğunun farkında ve Karaman bu konuda da ayrımcı bir kent oldu Vali Akkoyun ile birlikte.
Devleti dinledim, Devlet dinlemeye takıldı bende. Tuncay Akkoyun Vali’yi dinlerken düşüncelerini aldıkça bu şehirde yaşamının keyfinin çok daha tat vereceğine inandım.
Bugünden iddialı bir şekilde söylüyorum. Türkiye yeni bir ‘Süper Vali’ye kavuşuyor. İz bırakacak efsane bir vali geldi bile.
Zaman beni haklı çıkaracağını hep birlikte göreceğiz ve Akkoyun Vali’yi çok farklı şehirlerde Devlet olarak göreceğiz. Yolun açık olsun Akkoyun Valim.