Devlet Baba Ayrancı'yı karış karış gezdi

TAKİP ET

Vali Tuncay Akkoyun, Ayrancı ziyareti kapsamında köy muhtarları ile bir araya geldi. Vali Akkoyun Ayrancı'da ayak basmadık yer bırakmadı. 

Vali Tuncay Akkoyun, Ayrancı Kaymakamlığında düzenlenen toplantıda muhtarlara tek tek söz vererek köylerdeki mevcut durum hakkında bilgi aldı, sorun ve talepleri dinledi.
Valimiz Tuncay Akkoyun, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlarımıza çok önem verdiğini vurgulayıp, “Bu değerin verdiği sorumluluğun farkında olarak, köylerimizde refahı artırıcı daha fazla iş üretilmesi gerekmektedir. Sizlere bu konuda gereken her türlü desteği vereceğiz.” dedi. 
“Vatandaşlarımızın mutluluğu için çalışıyoruz.”
Muhtarlarla doğrudan temas halinde olduklarını belirten Vali Tuncay Akkoyun, “Köylerimizin sorun ve sıkıntılarını bizimle anında paylaşın. Bizler ve sizler, vatandaşlarımızın huzuru ve refahı için buradayız. Vatandaşlarımıza ikâmet ettikleri yerlerde mutlu bir yaşam sağlamalıyız. Siz kıymetli muhtarlarımıza bu konuda önemli vazifeler düşmektedir. Vatandaşlarımızın taleplerinin takipçisi olun. Köylerimizde vatandaşlarımıza karşı hakkaniyetli olun, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sıkıntılarının giderilmesi için daha fazla gayret gösterin. Amacımız ve gayretimiz vatandaşlarımızın mutluluğu ve tebessümü içindir.” dedi.
“Geleneklerimizi yaşatalım”
Geleneklerimizi, örf ve adetlerimizi muhafaza etme hususunda köylerin kritik rolüne dikkat çeken Vali Akkoyun, “Köylerde düzenlenen düğünler ve şenlikler, örf ve adetlerimize sahip çıkma konusunda büyük önem taşımaktadır. Sizlere örf ve adetlerimizin, millî ve manevî değerlerimizin yaşatılması hakkında mühim vazifeler düşüyor. Bu konuda gayret göstermenizi bekliyoruz.” dedi
Daha sonra Vali Tuncay Akkoyun, muhtarlara çalışmalarında başarılar diledi.
“Vatandaşlarımızı dikkatle dinlenmeliyiz”
Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Ayrancı ilçesi ziyareti kapsamında ilçede görevli kurum müdürleriyle toplantı yaptı. Ayrancı Kaymakamlığında gerçekleşen toplantıda Vali Akkoyun; kamu hizmetlerinin; etkin, hızlı, verimli ve kaliteli yürütülmesine dikkat çekerek, “Vatandaşlarımıza kamu hizmetini en iyi şekilde hızlı ve kaliteli sunabilmek için gayret içinde olmalıyız. Gerekli özveriyi göstermek sizlerin ve bizlerin en önemli sorumluluğudur.” dedi.
Vali Tuncay Akkoyun, kurum müdürlerinin sorumluluklarını vurgulayıp, “Bizler kamu hizmetlerinde görevli kişiler olarak her zaman sorumluluğumuzun farkında olmalıyız. Görevlerimizi fedakârlıkla ve samimiyetle icrâ etmeliyiz. Vatandaşlarımızı dikkatle dinlenmeli, sorunları ve talepleri ile yakından ilgilenmeli ve gerekli çalışmaları yapmalıyız.” dedi.
Daha sonra Vali Akkoyun, kurum müdürlerinin yıl içinde gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında detaylı bilgi alarak, çalışmalarında başarılar diledi.
Başkan Büyükkarcı’ya ziyaret
Vali Tuncay Akkoyun, Ayrancı Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı’dan belediye tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, ziyaretlerinden dolayı Vali Tuncay Akkoyun’a teşekkür etti.
Vali Tuncay Akkoyun, Ayrancı ilçesinin Divle köyünde yer alan Divle Obruğu’nda incelemelerde bulunarak Karaman’ın tescilli lezzeti Divle Obruk Peyniri hakkında bilgi aldı.
Vali Akkoyun, Divle Obruk Peyniri’nin dünyanın en özel ve lezzetli peynirlerinden birisi olduğunu belirterek, kalitesi ve kendine özgü aromasıyla ülkemizde ve yurtdışında bilinen bir peynir olduğunu dile getirdi.
Adını Divle Obruğu’ndan alan, doğal yöntemlerle üretilen ve yerin 36 metre derinliğindeki obrukta bekletilen Divle Obruk Peyniri, dünyanın en lezzetli 5 peynirinden biri olarak kabul edilmektedir. Koyun ve keçi sütünden elde edilen peynir, 233 metre uzunluğa sahip mağarada muhafaza edilmekte olup burada yılda yaklaşık 40 ton civarında peynir üretilmektedir.